درمان سوختگی لیزر

درمان خانگی سوختگی لیزر و رفع لک ناشی از سوختگی

درمان سوختگی لیزر با روش های خانگی امکان پذیر است؟ در صورتی در مکان های نامعتبر و توسط دستگاه های نامناسب لیزر کنید احتمال سوختگی وجود دارد. کلینیک ترنم روش های خانگی و کلینیکی برای درمان سوختگی ناشی از لیزر موهای زائد را یادتان می دهد، تا پایان مقاله همراه باشید.

دلیل سوختگی ناشی از لیزر موهای زائد

تعداد زیادی از مردم، در طول سال اقدام به لیزر موهای زائد خود می‌کنند که در بعضی موارد باعث سوختگی در افراد می‌شود. شایع‌ترین علل سوختگی ناشی از لیزر عبارتند از:

لیزر سایناشور - درمان سوختگی لیزر

تماس طولانی مدت پوست با اشعه لیزر

در صورتی که پوست به مدت زمان طولانی در معرض اشعه های لیزر قرار گیرد، باعث سوختگی آن می شود. دستگاه هایی که دارای فناوری پیشرفته تری می باشند، مجهز به سیستم خنک کننده مناسب بوده و از سوختگی پوست جلوگیری می کنند، همچنین استفاده از ژل های خنک کننده پوست نیز تاثیر بسزایی در پیشگیری از سوختگی پوست دارد، اما چنانچه این ژل ها بر روی پوست خشک شود، باعث تشدید سوختگی خواهد شد.

رنگ پوست

زمانی که افراد در برابر نور خورشید قرار می گیرند، واکنش بدن در برابر نور خورشید، تولید ملانین بیشتر می باشد و تولید این ملانین ها باعث تیرگی پوست می شود، زمانی که فرد لیزر موهای زائد انجام می دهد، اشعه های آن توسط فولیکول های مو جذب شده، زیرا میزان ملانین موجود در فولیکول های مو بیشتر می باشد، اما با افزایش تیرگی پوست این انرژی توسط پوست نیز جذب شده و منجر به سوختگی و تغییرات رنگ آن خواهد شد. پس هنگام لیزر موهای زائد در پوست های تیره و روشن دقت کنید.

غیر حرفه ای بودن اپراتور

درجه های لیزر باید با رنگ پوست و موی افراد متناسب باشد و در صورتی که اپراتور از مهارت کافی در این زمینه برخوردار نباشد، ممکن است اشعه های لیزر به خوبی تنظیم نشده و باعث سوختگی و آسیب پوستی شود.

نوع دستگاه

دستگاه هایی که برای انجام عمل لیزر استفاده می شود، باید از تجهیزات کامل برخوردار باشد و در صورتی که از لیزرهای بی کیفیت استفاده شود، آسیب زیادی به پوست وارد خواهد شد. استفاده از بهترین دستگاه لیزر موهای زائد احتمال سوختگی را به صفر می رساند.

سوختگی با لیزر موهای زائد - درمان سوختگی لیزر

عدم انجام مراقبت های بعد از لیزر موهای زائد

بعد از انجام لیزر موهای زائد، باید مراقبت‌هایی انجام گیرد تا نتایج لیزر موهای زائد مطلوب تر باشد و عوارض کمتری برای فرد ایجاد شود.

مصرف داروهای خاص

گاهی مصرف بعضی داروها باعث می‌شود، پوست در برابر اشعه لیزر حساس تر باشد و منجر به سوختگی پوست شود و همچنین گاهی افراد با توجه به شرایطی که دارند نباید اقدام به انجام لیزر موهای زائد کنند و در صورت اقدام به استفاده ازلیزر موهای زائد، پوست آنها دچار سوختگی خواهد شد.

علائم سوختگی با لیزر چه مواردی هستند ؟

  • قرمزی پوست
  • تورم و التهاب پوست
  • حرارت و داغی پوست در زمان لیزر
  • تغییر رنگ پوست
سوختگی با لیزر دایود و الکساندر از متداول ترین نوع در میان سوختگی های ناشی از لیزر هستند. اگر در ناحیه پوست لیزر شده، احساس سوزش و درد غیرعادی داشتید احتمالا دچار سوختگی لیزر درجه یک شده اید که به آن سوپرفیشال گفته می‌شود. اگر میزان سوختگی زیاد باشد و درد زیادی را احساس کردید باید بلافاصله با مشورت پزشک متخصص پوست داروهای مخصوص را جهت تسکین و رفع سوختگی بعد از لیزر استفاده کنید.

در کدام قسمت‌های بدن احتمال سوختگی بر اثر لیزر بیشتر است ؟

بنا به تحقیق محققان این رشته سوختگی در نقاطی که دارای پوست نازک تری هستند و یا تیره تر هستند بیشتر است. این نواحی بیشتر شامل صورت، گردن، زیر بغل و بیکینی هستند. مهم ترین راه برای درمان سوختگی بعد از لیزر موهای زائد پیشگیری و جلوگیری از این سوختگی ها است و تنظیم انرژی این دستگاها و مراجعه به مراکزی است که اپراتورهای آموزش دیده و مجربی به این موضوع کمک می کند.

لیزر صورت - درمان سوختگی لیزر

راهکار های درمان سوختگی ناشی از لیزر

اگر در زمان لیزر موهای زائد دچار سوختگی شدید باید در وهله اول ببینید که سوختگی اتفاق افتاده درجه اول است یا درجه دوم. بنابراین ولی ابتدا درجه سوختگی را شناسایی کنیم و بعد درمان سوختگی با لیزر آن بپردازیم.

سوختگی درجه اول

سوختگی درجه اول عمق آسیب آن کمتر است و فقط اپیدرم پوست درگیر سوختگی می‌شود. در این نوع سوختگی، پوست قرمز می‌شود و کمی درد به همراه دارد. از علائم سوختگی درجه اول این ات که پوست، سفید رنگ می‌شود و با کمی فشار به رنگ قرمز درمی‌آید که این قرمزی نشانه خون‌رسانی مناسب به پوست است. همچنین اینکه به مدت دو تا سه روز درد در ناحیه سوختگی ادامه دارد، تورم، خارش و تغییر رنگ موقتی از دیگر نشانه‌های این سوختگی است.

درمان سوختگی درجه اول

برای درمان این نوع سوختگی می‌توانید از داروهای آنتی‌بیوتیک و ضد قارچ کمک بگیرید و همچنین می‌توانید با کمک پزشک متخصص پوست از داروهای ترمیم کننده پوستی استفاده کنید. پزشک متخصص فلوشیپ درماتوپاتولوژی می‌تواند با مشاوره دادن به شما بهترین کرم برای جای سوختگی لیزر را به شما معرفی کند تا برای درمان سوختگی استفاده کنید.

لازم به ذکر است که برای درمان سوختگی بیکینی بعد از لیزر نیز می‌توانید با دکتر لیزر و پاکسازی پوست صحبت کنید تا از طریق مشاوره بهترین داروها را برای درمان به شما معرفی کنند.

سوختگی درجه دوم ؛ درمان سوختگی لیزر

این نوع سوختگی به لایه زیرین پوست که همان درم است می‌رسد که عوارض آن قرمزی پوست به همراه تاول است. در این نوع سوختگی، درد شدیدی متوجه بیمار می‌شود و برای درمان آن لازم است به پزشک متخصص پوست مراجعه نمایید.

درمان سوختگی لیزر صرفا حمایتی بوده و موارد زیر توصیه می شود

  • اگر درد و الهتاب وجود دارد بهتر است از ناپروکسن یا استامینوفن استفاده کنید.
  • دریافت مایعات خوراکی ، پمادها و کرم های موضعی برای پیشگیری از عفونت (نئومایسین، تتراسایکلین، اریترومایسین، کلیندامایسین و …)
  • ناحیه سوخته را بلافاصله خنک کنید . می توانید برای درمان سوختگی با لیزر از آب سرد استفاده کنید یا از کمپرس یخ (البته به هیچ عنوان یخ را مستقیم روی پوست قرار ندهید تا احتمال سوختگی و نکروز بافت به واسطه سرما از بین برود)
  • مقدار زیادی آب بنوشید
  • ناحیه سوخته را حتما با آب و صابون (صابونی که مقدار زیادی از چربی پوست را خشک نکند) به طور ملایم بشویید.
  • اگر تاول به وجود آمد آن را از بین نبرید تا خطرعفونت به حداقل برسد.
  • ترجیحا روی زخم را نپوشانید تا اصطلاحا زخم هوا بخورد.
  • استفاده از کرم های ترمیم کننده موجود در بازار و پماد های آنتی بیوتیکی (نئومایسین، تتراسایکلین، اریترومایسین، کلیندامایسین و …) نیز در روند درمان بسیار موثر است ولی به خاطر جلوگیری از عفونت هرگز از خمیر دندان برای سوختگی استفاده نکنید.
  • یک نکته دیگر اینکه در درمان سوختگی با لیزر و هر سوختگی دیگری حتما پوست را در برابر آفتاب محافظت کنید.
  • این سوختگی ها معمولا 5 و 10 روز زمان نیاز دارد تا درمان شود و برای اینکه زخم و اسکاری بعد ازترمیم به وجود نیاید توصیه می شود موارد زیر را رعایت کنید.

پماد سوختگی برای لیزر - درمان سوختگی لیزر

بهترین پماد و کرم برای درمان سوختگی لیزر کدام است ؟

برای درمان و ترمیم سوختگی ناشی از لیزر، کرم ها و پمادهای زیادی در دسترس می باشد که از این کرم ها می توان کالاندولا، نئومایسین، اریترومایسین، کلیندامایسین، تتراسایکلین را نام برد که این پمادها نه تنها باعث ترمیم جای سوختگی می شود، بلکه از ایجاد عفونت بر روی زخم جلوگیری می کنند.

آیا جای سوختگی با لیزر از بین می رود ؟

از بین رفتن جای سوختگی با لیزر بستگی به شدت آن و میزان مهارت پزشک متخصص برای درمان دارد و در صورتی که اقدامات لازم برای درمان زیر نظر پزشک انجام گیرد مطمئنا اثری از جای سوختگی بر روی پوست باقی نخواهد ماند.

درمان تاول بعد از لیزر

درمان تاول بعد از لیزر یکی از کار‌هایی است که نیاز به صبر و حوصله دارد. اگر بعد از لیزر مو‌های زائد دچار تاول شدید برای درمان تاول بعد از لیزر می‌توانید چند کار انجام دهید. اگر مراجعه کننده دارای پوستی تیره باشد، در قسمت‌هایی از بدن نور لیزر توسط رنگدانه‌های پوست جذب شده و باعث تاول می‌گردد.

همچنین ممکن است درجه دستگاه زیاد باشد و فولیکول‌ها بیشتر گرم شوند و پوست اطراف خود را بسوزانند. بنابراین در پوست‌های روشن و هم در پوست‌های سبزه، امکان سوختگی و تاول بعد از لیزر وجود خواهد داشت.

به هر حال وقتی پوست بیش از اندازه گرم شد، دچار سوختگی می‌شود و سیستم دفاعی بدن، برای بهبود این سوختگی، مقداری آب در ناحیه سوختگی جمع می‌کند تا درجه حرارت را کاهش دهد. برای درمان تاول بعد از لیزر باید در مرحله اول ناحیه را تمیز نگه دارید و سپس از پماد‌های آنتی بیوتیک که پزشک تجویز می‌کند استفاده کنید.

سوختگی ناشی از لیزر موهای زائد - درمان سوختگی لیزر

مراقبت های قبل از لیزر موهای زائد

به منظور کاهش عوارض لیزر موهای زائد و بهبودی سریعتر پوست، بهتر است به توصیه هایی قبل از لیزر توجه شود که این توصیه ها عبارتند از:

۱- از برنزه کردن پوست چه به صورت دائمی و چه موقت خودداری شود. زیرا لیزر با هدف قرار دادن رنگدانه‌های موی شما باعث حذف آن ها می شود و در صورتی که پوست آن را برنزه کنید، باعث افزایش تیرگی آن شده و تشخیص پوست و موی شما سخت تر می باشد و منجر به سوختگی خواهد شد، به همین منظور بیشتر لیزر موهای زائد در فصل پاییز و زمستان انجام می شود.

۲- از قرار گرفتن در نور مستقیم آفتاب به مدت سه روز قبل از انجام لیزر موهای زائد خودداری شود و در صورت لزوم از کرم های ضد آفتاب مناسب با spf بیشتر از ۳۰ استفاده کنید.

۳- به مدت۳ روز قبل از انجام لیزر موهای زائد موهای خود را با تیغ اصلاح کنید.

۴- از روش‌هایی مانند اپیلاسیون، وکس و بندانداختن ناحیه درمان خودداری شود، چنانچه مویی بالای سطح پوست وجود داشته باشد، اشعه لیزر توسط این موها، جذب شده و منجر به سوختگی پوست خواهد شد.

۵- قبل از انجام لیزر باید پوست و موی شما توسط پزشک متخصص بررسی شود، تا با توجه به رنگ پوست و جنس موی شما بهترین دستگاه برای لیزر انتخاب شود، تا بهترین نتایج را دریافت نمایید.

۶- انتظارات واقع گرایانه نسبت به نتایج لیزر داشته باشید.

۷- با توجه به این که، لیزرباعث حذف موهای زائد در یک جلسه نمی‌شود و نیاز به تکرار جلسات درمان می باشد، بنابراین براین تصور نباشید که با یک جلسه درمان تمامی موهای شما حذف خواهد شد، چنانچه ناحیه درمان وسعت کمی داشته باشد لیزر آن در جلسات کمتری انجام می گیرد، اما با افزایش گستردگی ناحیه درمان تعداد جلسات درمانی افزایش پیدا می کند.

۸- لیزر در اطراف چشم ها استفاده نشود.

در صورتی که اشعه لیزر برای صورت استفاده می شود در اطراف چشم از اشعه لیزر استفاده نکنید، زیرا ممکن است برای بینایی شما مشکل ایجاد شود، و در هنگام لیزر صورت حتماً از عینک های مخصوص استفاده کنید.

۹- از مصرف هر گونه مواد آرایشی و لوسیون در روزی که انجام لیزر باید صورت گیرد، خودداری شود.

۱۰- مصرف نوشیدنی های الکلی و کافئین دار باعث افزایش التهابات خواهد شد، بنابراین به مدت یک روز قبل از لیزر، از مصرف نوشیدنی های الکلی و کافئین دار خودداری کنید.

۱۱- در صورتی که به بیماری خاصی مبتلا هستید یا داروی خاصی مصرف می کنید، پزشک متخصص را در جریان قرار دهید، مصرف بعضی داروها باعث تاثیرات منفی بر نتایج لیزر خواهد شد، از این داروها می توان ماینوکسیدیل، سیکلوسپورین و کورتون، ایزوترتینوئین را نام برد.

۱۲- خانم هایی که در زمان بارداری هستند و یا قصد بارداری دارند نباید از لیزر موهای زائد استفاده کنند همچنین استفاده از این لیزر در دوران شیردهی نیز ممکن است باعث اختلالات هورمونی شود، بنابراین  این موارد را به پزشک اطلاع دهید.

لیزر زیربغل - درمان سوختگی لیزر

چگونه از آسیب های ناشی از لیزر موهای زائد مثل سوختگی جلوگیری کنیم ؟

بهترین روش برای جلوگیری از سوختگی و درمان سوختگی بعد از لیزر موهای زائد دوری کردن از موارد و عللی است که پیش تر ذکر شد که مهم ترین آن ها موارد زیر است :

  • تیره بودن رنگ پوست
  • عدم رعایت مراقبت های بعد از لیزر
  • انتخاب دستگاه نامناسب
  • لیزر کردن در شرایط منع استفاده و سابقه مصرف داروهای حساس کننده پوست به نور

 علائم سوختگی در اثر گرمای لیزر

سوختگی ناشی از لیزر نشانه‌های مختلفی دارد که در زیر به توضیح آن می‌پردازیم. مهمترین نشانه‌های سوختگی این است که در محل سوختگی تورم، التهاب و یا تغییر رنگ احساس می‌کنید. در مواردی نیز در زمانی که عمل لیزر انجام می‌گیرد، بر روی پوست خود به صورت مداوم احساس گرما می‌کنید و این گرما اصلا سرد و خنک نمی‌شود.

سوختگی ناشی از لیزر، در همان چند ساعت اول بعد از عمل لیزر بر روی پوست ظاهر می‌شود. زمان سوختگی، ابتدا، بر روی پوست تاول‌های پوستی متورم و یا قرمزی خفیف ظاهر می‌شود و کم کم بر روی پوست شدیدتر می‌شود که در صورتی که درمان لازم بر روی آن صورت نگیرد، لایه‌ای از سوختگی و اسکار بر روی پوست ماندگار می‌شود.

و در مواردی که امکان ارجاع پزشک وجود ندارد با دادن اطلاعاتی مثل وسعت سوختگی و درگیری عمق لایه های درگیر به پزشک خود دستورات لازم برای درمان سوختگی بعد از لیزر موهای زائد را به کار ببندید.

به خاطر داشته باشید در صورت وجود علائم زیر به سوختگی شک کنید.

  • پوسته پوسته شدن
  • هیپرپیگمانتاسیون یا همان تیره شدن پوست (hyperpigmentation)
  • لایه رفتن
  • تغییر در رنگ پوست به رنگ سفید شدن

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
برای درمان و ترمیم سوختگی ناشی از لیزر، کرم ها و پمادهای زیادی در دسترس می باشد که از این کرم ها می توان کالاندولا، نئومایسین، اریترومایسین، کلیندامایسین، تتراسایکلین را نام برد که این پمادها نه تنها باعث ترمیم جای سوختگی می شود، بلکه از ایجاد عفونت بر روی زخم جلوگیری می کنند.
از بین رفتن جای سوختگی با لیزر بستگی به شدت آن و میزان مهارت پزشک متخصص برای درمان دارد و در صورتی که اقدامات لازم برای درمان زیر نظر پزشک انجام گیرد مطمئنا اثری از جای سوختگی بر روی پوست باقی نخواهد ماند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

روز
ساعت
دقیقه
ثانیه