تزریق چربی

اگر در گوگل سرچ کنید که چگونه می توان فرم صورت را حجم داد، مسلما یکی از روش هایی که به شما پیشنهاد می شود، تزریق چربی خواهد بود. حال ممکن است بپرسید که تزریق چربی چه روشی است؟ در این روش از خود بافت های بدن بیمار چربی استخراج می شود و در مرحله بعد چربی دریافتی از نواحی همچون لگن، ران، شکم به بخش های خاصی از بدن وی همچون صورت، گونه، پیشانی، زیر چشم یا استخوان گونه و لب تزریق خواهد شد. شما در مورد این روش چه می دانید؟ تزریق چربی چه مزایا و چه معایبی دارد؟ از کدام نواحی بدن می توان چربی استخراج کرد؟ با ما همراه باشید تا به بررسی این مطلب مهم بپردازیم.

عکس تزریق چربی به بین ابروی زن جوان - تزریق چربی

برای دریافت نوبت و یا مشاوره رایگان تزریق چربی ، فرم زیر را پر کنید

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

این فیلد برای هدف اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

تزریق چربی چیست؟

در پاسخ به اینکه تزریق چربی چیست باید گفت، پیوند زدن یا گرافت چربی که به آن انتقال چربی یا حتی تزریق چربی هم گفته می شود، فرآیند جراحی می باشد که طی آن چربی ها از یک ناحیه بدن به قسمت دیگر منتقل می شوند. هدف از این جراحی بهبود یافتن یا افزایش حجم ناحیه ای می باشد که چربی در آن تزریق شده است. این تکنیک شامل استخراج چربی از طریق لیپوساکشن، پردازش چربی و سپس تزریق مجدد چربی تصفیه شده به بخشی است که احتیاج به بهبودی دارد. از دهه 1990 میلادی به بعد، جراحان پلاستیک به طور قابل توجهی از پیوند چربی به عنوان راهی برای بهبودی ظاهر صورت، سینه، دست ها، پاها و باسن بیماران خود استفاده کرده اند. حتی اخیراً، پزشکان فواید درمانی تزریق چربی را در بهبود یافتن زخم ها و اسکار ها و همچنین توانایی چربی در ترمیم آسیب های وارد شده به بافت سینه بعد از پرتو درمانی ثابت کرده اند.

در حال حاضر تزریق چربی یکی از پرکاربردترین و پرطرفدارترین روش های زیبایی است و در حوزه های زیادی مورد استفاده قرار می گیرد. جالب است بدانید که اولین پیوند چربی در جهان به اواخر قرن نوزدهم سال 1893 میلادی باز می گردد؛ یعنی زمانی که یک جراح پلاستیک آلمانی، به نام گوستاو نوبر، چربی را از بازو یک بیمار به ناحیه اوربیتال (چشم) وی انتقال داد تا اسکارهای ایجاد شده از استئومیلیت را اصلاح کند. حتی دو سال بعد هم در سال 1895 میلادی، دکتر ویکتور چرنی یک لیپوم (توموری خوش خیم با منشا بافت چربی) را به سینه بیمار منتقل کرد تا تقارن را به دنبال ماستکتومی (برداشتن سینه) نسبی یک طرفه ایجاد کند.

تزریق چربی چیست

به طور کلی اکثر پزشکان چربی را از ناحیه شکم بر می دارند و بر حسب هدف خودشان از عمل، آن را صورت، سینه، گونه و غیره تزریق می کنند. حتی از نواحی همچون بازوها و پاها نیز می توان در تزریق چربی استفاده شود. توجه داشته باشید که چربی توسط تجهیزات مخصوصی که در لیپوساکشن استفاده می شوند، برداشته خواهند شد و از آن برای رفع کردن چین و چروک های ناحیه صورت، افتادگی های زیر چشم، بالا بردن پلک ها، پر کردن لب ها، گونه و در جراحی های حجم دهی به سینه استفاده می شود.

مراحل تزریق چربی

به طور کلی مراحل تزریق چربی شامل سه مرحله است که به شرح زیر هستند.

  • استخراج کردن چربی از ناحیه اهدا کننده با استفاده از لیپوساکشن
  • تخلیه، سانتریفیوژ و همچنین پردازش چربی ها
  • تزریق کردن مجدد چربی تصفیه شده به قسمتی که نیاز به بهبودی دارد.
  1. در مرحله اول، چربی ها را از ناحیه اهدا کننده با استفاده از تکنیک های لیپوساکشن خارج می کنند. برای استخراج چربی در ابتدا از یک لوله نازک به اسم کانولا استفاده می کنند تا بتوانند چربی ها را به صورت آرام از قسمتی از بدن با استخراج کنند. این کار با استفاده از تکنیک لیپوساکشن دستی از طریق یک سرنگ حدودا ۱۰ سی سی انجام می گیرد که در طی آن امکان کنترل کردن جراحی و همچنین بقای چربی را در زمان منتقل کردن سلول های چربی تا حد زیادی برای پزشک فراهم می شود. توجه داشته باشید که برای استخراج چربی لیپوساکشن لیزری یا اولتراسونیک نباید استفاده شود؛ چون که ممکن است سلول های چربی را از بین ببرد.
  2. در مرحله بعدی چربی باید از خون تخلیه شده و توسط سانتریفیوژ پردازش شود تا مواد زائد، مایعات اضافی و سلول های مرده از سلول های چربی زنده جداسازی شوند. چربی هایی که دور ریخته می شوند، سلول های چربی می باشند که در پیوند زنده باقی نمی مانند و حتی می توانند برای بقیه سلول ها مشکل ایجاد کنند.
  3. در مرحله آخر هم چربی مجدداً به صورت قطره های کوچک در سراسر بافت زیر جلدی ناحیه گیرنده تزریق خواهد شد. این برای اطمینان از خون رسانی خوب به هر قطره چربی می باشد تا پیوند چربی بتواند زنده بماند.

نکته: مقدار چربی تزریق شده بر اساس سی سی اندازه گیری می شود و با توجه به مشخصات بیمار و قسمتی از بدن که چربی فراوری شده به آن تزریق می شود، متفاوت خواهد بود.

عمل استخراج چربی و تزریق آن به صورت - تزریق چربی

بهتر است بدانید که برای تزریق چربی به یک بیمار به طیف گسترده ای از داروهای بیهوشی نیاز است. انتخاب نوع بیهوشی معمولاً به حجم چربی که از ناحیه اهدا کننده استخراج میشود، بستگی دارد. اگر از بیمار حجم کمی از چربی استخراج شود، می توان به آن یک بی حس کننده موضعی تزریق کرد. با این حال، اگر بیمار به تزریق حجم های بزرگتر چربی به بیمار یعنی بیشتر از 500 سی سی احتیاج دارد باید آن را به طور کامل بیهوش کرد.

نقاط رایج و نواحی تزریق چربی

ممکن است برای خیلی از شما این سوال پیش بیاید که نواحی تزریق چربی شامل کدام نقاط است. نقاط رایج و نواحی تزریق چربی به شرح زیر می باشند.

تزریق چربی به لب

تزریق چربی به لب که به عنوان پیوند چربی به لب ها هم شناخته می شود، یک روش بسیار جالب در دنیای عمل های زیبایی است. این روش اساساً شامل استخراج چربی از یک قسمت بدن شما، معمولاً در جایی که مقداری اضافی دارید، و تزریق آن به لب های خود برای افزایش حجم و شکل است.

تزریق چربی به صورت

با حجم ۱۰ تا ۱۰۰ سی سی
با تزریق چربی و افزودن حجم به نواحی توخالی یا چروکیده صورت مانند زیر چشم و چین های نازولبیال می توان ظاهر جوان آن را بازیابی کرد. همچنین تزریق چربی به صورت به ترمیم جای زخم کمک می کند؛ حتی گونه ها را حجم می دهد تا استخوان های گونه بلندتر شوند. پس به طور کلی تزریق کردن چربی به صورت، بافت و ظاهر پوست را بهبود می بخشد.

تزریق چربی به سینه

با حجم ۲۵ تا ۴۰۰ سی سی به هر کدام
تزریق چربی به سینه اندازه آن را حدودا یک یا دو فنجان افزایش می دهد. این روش می تواند عدم تقارن سینه را اصلاح کند و به ترمیم کردن آسیب های بافتی ناشی از تشعشع بپردازد. حتی با تزریق کردن چربی به این ناحیه می توان انقباضات کپسولی ایمپلنت سینه را درمان کرد. حتی به اصلاح کردن بدشکلی های اسکار ناشی از لامپکتومی یا بازسازی سینه می پردازد.

تزریق چربی به باسن

با حجم ۱۰۰ تا ۳۰۰ سی سی و حتی بیشتر به هر طرف
اکثر خانم ها برای دستیابی به نمای زنانه تر، به باسن خود چربی تزریق می کنند. این کار باعث می شود که باسن پرتر دیده شود.

تزریق چربی به دست و پا

حدود 5 تا 10 سی سی به هر اندام
تزریق کردن چربی به دستها یا پاها می تواند چین و چروک های آن ها را کاهش دهد و ظاهرشان را جوان تر کند. حتی برای درمان پای کج یا نازک هم از این روش استفاده می شود.
نکته: به طور کلی می توان چربی را به بخش های دیگری از بدن تزریق کرد؛ قسمت هایی مثل پیشانی و لب ها.

مراقبت های بعد از تزریق چربی

در 3 هفته اول بعد از تزریق چربی لازم است که بیمار تمامی مراقبت های بعد از تزریق چربی را انجام دهد. مراقبت های بعد از تزریق چربی به شرح زیر می باشند.

  1. از فشار و ماساژ دادن قسمتی که سلول های چربی به آن محل تزریق شده اند به مدت ۷ تا 10 روز بپرهیزید.
  2. تا 2 هفته با صلاحدید پزشک از گن برای بخشی که چربی از آن برداشته شده استفاده کنید.
  3. توجه داشته باشید که تورم یا کبودی بعد از این عمل طبیعی می باشد و بعد از مدتی رفع خواهد شد.
  4. 24 ساعت بعد از تزریق کردن چربی بیمار می تواند از کرم ضد آفتاب استفاده کند.
  5. بیمار در روز اول نباید حمام کند ولی روز دوم به بعد، استحمام مانعی ندارد. سعی کنید در زمان حمام به آرامی قسمتی که چربی به آن تزریق شده را بشویید.
  6. حداقل تا 3 هفته بعد از جراحی باید از ورزش های شدید و فعالیت های سنگین مانند بلند کردن یا زور زدن خودداری کنید.

فواید و مزایای تزریق چربی

به طور کلی مزایای تزریق چربی بسیار است و می توان از چربی برای بهبود یافتن ظاهر نواحی روی بدن استفاده کرد؛ همچنین این روش می تواند به پوست، جوانی دوباره ای ببخشد و آن را تقویت کند. همان طور که گفته شد، انتقال چربی می تواند برای افزایش اندازه سینه ها یا باسن هم به کار برده شود و به کاهش دادن علائم پیری روی دست ها و صورت از جمله خطوط ریز، چین و چروک و افتادگی آن بپردازد. در طول انتقال دادن چربی، پزشک چربی را از باسن، پایین شکم و ران بیمار جمع آوری می کند و آن را به مناطق تحت درمان تزریق خواهد کرد. تزریق چربی در مقایسه با اغلب فیلرهای پوستی در کاهش دادن علائم پیری موثرتر است و عوارض جانبی کمتری هم دارد؛ چون که چربی مورد استفاده از خود بدن برداشته می شود. از طرفی تزریق چربی ایمن تر از اکثر روش های جراحی است؛ چون احتیاجی به برش یا بیهوشی عمومی ندارد. سایر فواید و مزایای تزریق چربی به شرح زیر می باشد.

عکس قبل و بعد تزریق چربی

  1. کاهش دادن ظاهر سلولیت
    به طور کلی، سلولیت در جامعه بسیار رایج است و علیرغم تلاش های زیاد برای از بین بردن آن با رژیم غذایی یا ورزش، به راحتی رفع نخواهد شد. در برخی از موارد، از دست دادن وزن اضافی می تواند سلولیت را حتی بدتر کند؛ به خصوص مواقعی که کاهش وزن منجر به شل شدن و افتادگی پوست می شود. با توجه به این موضوع از تزریق چربی برای چاق شدن نواحی دارای سلولیت یا صاف کردن نواحی ناهموار و دارای فرورفتگی استفاده می شود.
  2. افزایش سایز و ظاهر سینه
    بزرگ کردن سینه معمولاً با استفاده از ایمپلنت های نمکی و سیلیکونی انجام می گیرد. در حال حاضر، عمل جراحی بزرگ کردن سینه با دوره طولانی از کار افتادگی و بهبودی همراه خواهد بود و ممکن است منجر به ایجاد اسکار بشود. زنانی که سینه های بزرگ تر و پرتری می خواهند، می توانند به سراغ تزریق چربی بروند و سلول های چربی خود را مستقیماً به سینه هایشان تزریق کنند. این امر احتیاج بیمار به جراحی و ایمپلنت را از بین خواهد برد و خطر عوارض جانبی کمتری نسبت به عمل جراحی بزرگ کردن سینه دارد.
  3. افزایش گردی و پری باسن
    افرادی که می خواهند باسن گردتر و پرتری داشته باشند، می توانند از دکتر خود بخواهند که چربی را از قسمت های ران یا شکم آن ها برداشته و به باسن شان تزریق کنند تا حالتی خوش فرم تر داشته باشند. انتقال دادن چربی به باسن که به عنوان لیفت باسن برزیلی هم شناخته می شود و برای مردان و زنانی که می خواهند شکل باسن آویزان و نامرتب خود را بهبود ببخشند، ایده آل خواهد بود. تزریق چربی به باسن همچنین می تواند به مناسب تر جلوه دادن خطوط بدن در بانوان با سینه های بزرگ تر کمک کند.
  4. کاهش دادن علائم پیری در صورت و چانه
    تزریق کردن چربی به صورت می تواند به کاهش دادن علائم پیری روی صورت از قبیل چین و چروک، خطوط ریز و افتادگی پوست کمک کند. تزریق کردن چربی به صورت می تواند به کاهش دادن علائم پیری روی صورت از قبیل چین و چروک، خطوط ریز و افتادگی پوست کمک کند. همچنین انتقال دادن چربی به پوست می تواند برای کاهش یافتن و اصلاح اسکارهایی مانند زخم های ناشی از آکنه، سوختگی یا جراحات و آسیب های ناشی از جراحی مورد استفاده قرار بگیرد. حتی مردانی که چانه هایی کوچک دارند، می توانند از این روش برای بزرگ کردن چانه خود استفاده کنند و خطوط فک مردانه تر و بارزتری داشته باشند.

خطرات و عوارض تزریق چربی

اگر چه تزریق چربی، جراحی نسبتاً رایجی است، اما بدون خطر نیست و پیش از انجام آن باید تمام محدودیت ها و عوارض تزریق چربی به بیمار اطلاع داده شود. برخی از خطرات این عمل کوتاه تر و برخی دیگر طولانی مدت هستند که باید از نسبت به آن ها آگاه باشید. به طور کلی، در دراز مدت، ممکن است که تغییراتی در شکل، ظاهر یا حتی بافت ناحیه ای که چربی از آن برداشته شده یا جایگزین شده است، رخ بدهد. این عارضه می تواند ناشی از سن، افزایش یا حتی کاهش وزن و سایر شرایط باشد. یکی از عوارض بسیار نادر این عمل، آن است که چربی منتقل شده باعث آسیب به پوست شده و همچنین موجب آسیب بافتی به بافت های اطراف شود. این موضوع ممکن است باعث زخم یا تغییر شکل محل جراحی شده و نیاز باشد برای ترمیم آن دوباره عمل کرد.

وضعیتی به نام سروما هم وجود دارد که ممکن است بعد از جراحی و پس از ضربه به ناحیه یا ورزش شدید ایجاد شود. در این وضعیت مایع بین پوست و بافت زیرین جمع خواهد شد و باعث تورم و تغییر شکل می شود. این جراحی معمولا در مطب جراح و با بی حسی موضعی انجام می گیرد. اگر چه در برخی از موارد، ممکن است از بیهوشی عمومی استفاده شود؛ بنابراین این امکان وجود دارد که مشکلات ریوی هم برای بیمار در پی تزریق چربی رخ بدهد. لخته شدن خون یا همان آمبولی ریوی و فروپاشی جزئی ریه ها می تواند پس از بیهوشی عمومی بعد از جراحی رخ دهد.

در صورت بروز هر یک از این عوارض، ممکن است پزشک سریعا بیمارش را در بیمارستان بستری کند و اقدامات لازم را برای وی انجام دهد. توجه داشته باشید که آمبولی ریه در برخی شرایط می تواند تهدید کننده یا حتی کشنده باشد. اگر چه نادر است، ولی سندرم آمبولی چربی می تواند وقتی رخ دهد که قطرات چربی در ریه ها به دام بیفتند. همچنین عوارض نادری از تزریق چربی وجود دارد که در آن نکروز چربی باعث بدشکلی قابل توجه صورت (تغییر شکل یا تغییر شکل قسمت بدن) خواهد شد.

تزریق چربی به صورت برای چه کسانی مناسب است؟

تزریق چربی صورت یا همان انتقال اتولوگ شامل برداشتن و تزریق کردن سلول های چربی خود بیمار به ناحیه خاصی از صورت می باشد که به منظور بازگرداندن حجم یا جوانسازی ظاهر انجام می گیرد. اما پیش از پیوند چربی باید بدانیم که تزریق چربی به صورت برای چه کسانی مناسب است.

  • تزریق چربی به صورت مناسب اشخاصی خواهد بود که به خاطر افزایش سن یا حتی کاهش وزن خود، حجم صورتشان از دست رفته است. با افزایش یافتن سن، صورت، چربی های زیر پوستی خود را از دست خواهد داد که باعث گود شدن گونه ، چشمان فرو رفته یا چین های عمیق در اطراف دهان خواهد شد.
  • علاوه بر این، اشخاصی که دچار عدم تقارن در صورت یا حتی اسکار خاصی هستند، می توانند به سراغ تزریق چربی بروند. این روش باعث صاف تر شدن خطوط ناهموار و حتی بهبود تقارن صورت خواهد شد.
  • توجه داشته باشید که هر کسی شرایط استفاده کردن از تزریق چربی را ندارند. بیمارانی که پوستشان خاصیت ارتجاعی ضعیفی دارد با انتقال دادن چربی به نتایج خوب و مطلوبی دست پیدا نمی کنند. در چنین مواردی، بهتر است از روش های دیگری مثل لیفت صورت استفاده کرد.
  • تزریق کردن چربی برای افرادی که به دنبال برگرداندن حجم صورت خود به خاطر افزایش سن و کاهش وزن هستند، بسیار مناسب است. اما با این حال، بسیار ضروری است که پیش از انجام این عمل با یک پزشک و جراح واجد شرایط صحبت کنید تا بتواند نیاز فردی شما را به خوبی ارزیابی کند و ببیند که آیا کاندیدای مناسبی برای استفاده از این روش خواهید بود یا خیر.

عکس قبل و بعد و نتایج تزریق چربی به صورت

به کدام کلینیک تزریق چربی در تهران مراجعه کنم؟

اما برای انجام تزریق چربی ابتدا باید بدانیم به کدام کلینیک تزریق چربی در تهران مراجعه کنیم؟ همان طور که گفته شد، برای آن که بتوان درد حاصل از جراحی تزریق چربی را کاهش داد، باید کلینیک با کیفیتی را انتخاب کرد. اگر قصد دارید کلینیکی را برای تزریق چربی در تهران انتخاب کنید، باید به مرکزی مراجعه نمایید که به طور مداوم اطلاعات علمی خودش را بروز کند. همچنین باید کلینیکی را انتخاب کرد که از بروزترین یا بهترین روش ها جهت تزریق چربی استفاده کند. به طور کلی باید به پزشکی مراجعه نمایید که زیر نظر سازمان های معتبری همچون وزارت بهداشت فعالیت کند و مجوز داشته باشد. علاوه بر این باید پزشکانی که در آن کلینیک مشغول به کار هستند، مدرک تحصیلی خودشان را از بهترین دانشگاه دریافت کرده باشند.

سوالات متداول تزریق چربی

تزریق چربی عمل ساده و سرپایی می باشد که هیچ احتیاجی به بیهوشی ندارد و با استفاده از یک بی حسی موضعی سریعا انجام می شود. پس باید بگوییم که این عمل درد ندارد؛ البته در صورتی که به یک پزشک متخصص مراجعه کرد. اگر برای تزریق چربی به پزشک بدون مهارت یا افراد غیر متخصص مراجعه کنید، دچار عوارض گوناگونی همچون درد، خونریزی یا عفونت خواهید شد. بنابراین پاسخ دادن به این سوال به کلینیک و همچنین متخصصی که انتخاب می کنید، بستگی دارد. پس از انتخاب کردن پزشک و مرکز مناسب جهت تزریق چربی، بیمار باید مراقبت های پیش و پس از عمل را به طور دقیق انجام دهد تا دردش کاهش یابد.

اما در ابتدا باید بدانیم تفاوت تزریق چربی و فیلر چیست؟ انتخاب بین تزریق چربی یا فیلر بستگی به انتظارات و اهداف شما از درمان و تحملتان برای زمان استراحت بعد از جراحی دارد. اگر به دنبال بهبودی کامل، پرتر شدن یا چاقی صورت خود هستید، انتقال چربی به صورت می تواند برای تقویت کردن زیر چشم، گونه ها یا خط فک ایده آل تر باشد. از طرفی پرکننده های پوستی می توانند حجم بافت نرم صورت را افزایش بدهند، اما برای درمان کردن خطوط و چین و چروک ها بهتر هستند. برای این که بفهمید تزریق چربی برایتان مناسب تر است یا پرکننده های پوستی مثل فیلر، باید با مشاوره با جراح متخصص مشورت کنید. در بسیاری از موارد، توصیه می شود که از درمان ترکیبی که شامل انتقال چربی فیلر است برای دستیابی به نتایج بهتر و مقابله با اثرات ضد پیری استفاده کرد.

به طور کلی نتایج انتقال چربی تا چند سال ماندگار هستند و دیده شده است که در بسیاری از مواقع دائمی خواهند بود. پس از آن که سلول های چربی با بافت های ناحیه هدف ادغام شدند، به مدت زیادی در آن جا می ماند. برای حفظ کردن نتایج این روش بیمار می تواند درمان را مجددا و برای بار دوم تکرار کند؛ اگر چه در خیلی از مواقع درمان دوم رایج نیست.

مشاوره رایگان از کلینیک ترنم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای