کاشت مو
آیا موهایتان دچار ریزش شده و این موضوع شما را ناراحت می کند؟ دیگر لازم نیست که نگران مشکل ریزش مو باشید. شما میتوانید سراغ روشهایی مانند کاشت مو بروید. کاشت مناسب برای افرادی است که دچار مشکلاتی مانند ریزش مو و طاسی هستند.
برای دریافت نوبت و یا مشاوره رایگان کاشت مو، فرم زیر را پر کنید
نوبت دهی خدمات
"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد
کاشت مو یکی از راهکارهای درمانی برای رفع کچلی است. عارضه کچلی به دلایل مختلفی رخ میدهد. بر اساس اینکه علت بروز کچلی چه بوده، راهکارهای درمانی مختلفی پیشنهاد میشود. در بعضی از این موارد، مانند ریزش موی ارثی، تنها راه مؤثر درمانی کاشت مو است.
کاشت مو نوعی فرایند جراحی محسوب میشود. زیر تیغ جراحی رفتن، انتخاب راحتی نیست. به همین دلیل است که کاشت مو برای عدهای راهکار دوستداشتنیای نیست. اما نباید از مزایای آن نیز غافل شد. نتایج کاشت مو تا حد زیادی تضمین شده هستند. مدت ماندگاری این نتایج نیز بالاست. اگر وضعیت ریزش موی شما در مرحله ای است که نیازی به کاشت نداشته باشید، بهتر از هر چه زودتر برای درمان ریزش مو اقدام کنید.
در پروسههای زیبایی، ویژگیهای شخصی مراجعهکننده تأثیر زیادی دارد. برای مثال، ظرفیت بانک موی بیمار، وسعت کچلی و شدت ریزش مو همه به خود فرد بستگی دارد. یکی از مزایای کاشت مو این است که چنین عواملی تأثیر خاصی در نتیجهی نهایی نخواهند داشت. حتی اگر شما تماماً کچل باشید هم با کاشت مو میتوانید نتیجهی خوبی کسب کنید.
کاشت موی طبیعی
همانطور که گفته شد کاشت موی طبیعی یک پروسه زیبایی است. احتمالاً اصطلاح پیوند مو را نیز در مورد عمل کاشت مو شنیده باشید. در این روش مو یا به عبارت دقیقتر، فولیکولهای مو از نقطهی دیگری از پوست برداشته میشوند. این نقطه از پوست میتواند روی سر یا قسمت دیگری از بدن واقع شده باشد. این بخش از پوست تأمینکنندهی فولیکولهای موردنیاز در عمل کاشت مو هستند. به این بخش اصطلاحاً بانک مو گفته میشود.
بعد از برداشتن فولیکولهای مو از پوست، آنها را به بخش کچل سر منتقل میکنند. کچلی معمولاً در بخش میانی یا جلویی پوست سر رخ میدهد. همین بخشها نیز هدف کاشت مو هستند. به این بخشها در اصطلاح دریافتکننده گفته میشود.
در عمل کاشت موی طبیعی، طبیعی بودن نتایج اهمیت زیادی دارد. برای دستیابی به این هدف دو فاکتور مهم را باید در نظر گرفت. اولین عامل، تعیین دقیق خط مو است. عامل دوم، رعایت نهایت دقت و داشتن ظرافت بالا در جایگذاری فولیکولهای پیوندی است. همچنین از دیگر روش ها می توان به پی آر پی مو اشاره کرد.
کاشت مو چگونه انجام می شود؟
کاشت مو نوعی روش جراحی زیبایی محسوب می شود. در این روش از فولیکول های موی خود فرد به منظور کاشت موهای جدید روی سر استفاده می شود. روش کاشت مو جلوهای صد در صد طبیعی دارد و جای هیچگونه خط اسکار و بخیهای را نمایان نمیکند؛ ادر این روش، فولیکول های مو از یک قسمت از بدن یا سر به قسمتهای مختلف میانی یا جلویی سر انتقال داده می شوند.
نحوهی انجام کاشت مو
پزشک در ابتدا بانک مو را انتخاب میکند. سپس با توجه به روش کاشت، استخراج فولیکولها را انجام میدهد.پس از استخراج فولیکولها، پزشک باید آنها را معاینه کند. در عمل کاشت مو، تنها از فولیکولهای سالم میتوان استفاده کرد. فرایند باز کردن محل تعبیه فولیکولها یا کانالهای کاشت یکی از اساسیترین مراحل کاشت مو محسوب میشود. چگالی، پراکنش، زاویه و جهت ایجاد کانالهای کاشت مو اهمیت زیادی دارد. این موارد در آینده از عوامل تعیینکنندهی رویش مو در بیمار خواهند بود.
تیغ مورداستفاده در عمل کاشت مو، اهمیت زیادی دارد. از طرفی تیغ مستقیماً ویژگیهای کانالهای کاشت مو را تعیین میکند. از طرف دیگر میزان دردی که بیمار در طی جراحی تجربه میکند نیز به آن بستگی دارد. جراح حاذق باید خط موی هر فرد را بهصورت شخصی تعیین کند. جایگذاری موهای نرم در جلوی خط رویش و کاشت موهای ضخیم پشت آن، باعث پرپشتتر دیدهشدن مو میشود. بهاینترتیب الگوی طبیعی رویش مو را تقلید و اجرا میکنیم.
روش کاشت مو با توجه به میزان ریزش و طاسی مو بین 4 تا 8 ساعت یا حتی بیشتر طول می کشد. البته مدت زمان و تعداد جلسات مورد نیاز برای کاشت مو به عواملی از قبیل نوع روش کاشت، سن فرد، میزان طاسی و شدت ریزش مو، تخصص پزشک، جنس موها و… بستگی دارد. پزشک متخصص به طور معمول از روش بی حسی هنگام کاشت مو استفاده می کند.
هزینه کاشت مو
روش کاشت مو تحت پوشش هیچ نوع بیمه ی درمانی قرار ندارد. عواملی که در تعیین هزینه کاشت مو تاثیرگذار هستند شامل نوع روش کاشت مو، تجهیزات مورد استفاده در کلینیک، میزان ریزش مو و طاسی و میزان تخصص جراح می باشد.
هر آنجه باید درمورد ریزش مو و کاشت مو بدانید
موها تأثیر زیادی در ظاهر و زیبایی شما دارند. ایدهآلترین حالت برای موها، موهای ضخیم و پرپشت هستند.عوامل زیادی مثل: وراثت، تغییرات هورمونی، استرس، رژیم غذایی و عوامل محیطی بر رشد موها تاثیر میگذارند و منجر به ریزش مو میشوند، و حتی ممکن است ریزش مو تا حدی ادامه پیدا کند که موجب طاسی در افراد شود.
روش های درمان ریزش مو
خوشبختانه برای ریزش مو، رویش مجدد آن و کاشت مو، روشهای موثری وجود دارد.
بهترین روش درمان ریزش مو استفاده از مزوتراپی مو است. در مزوتراپی مخلوطی از مواد مغذی و مفید مانند: ویتامینها، داروها، هورمونها و … در بافت پوست تزریق میشوند و فولیکو های مو را تقویت و تغذیه میکنند.همانطور که میدانید این مواد خوراکی هستند و یا در بسیاری از شوینده های مو وجود دارند، اما تزریق آنها به بافت داخلی پوست و فولیکولهای مو، تاثیر بیشتر و چشمگیری نسبت به مصرف خوراکی آنها و یا شویندههای حاوی آنها دارد.
اگر بعد از مزوتراپی از لیزر فوتونا نیز استفاده شود تاثیر درمان چند برابر میشود. فوتونا یک لیزر پرتوان است که با نفوذ به لایههای عمیق و لایههای سطحی پوست، به گرما تبدیل میشود، و این گرما باعث تحریک فولیکولهای مو میشود، و در نتیجه رویش مجدد مو آغاز میشود
فوتونا برای رویش مجدد در قسمتهایی از سر کاربرد دارد که هنوز فولیکول مو دارند، ولی به اصطلاح تنبل هستند و نیاز به یک تحریککننده برای فعالیت مجدد دارند.این روشهای درمانی هم برای خانمها و هم برای آقایان مورد استفاده قرار میگیرد.
اما در حالتی که فولیکول مویی وجود ندارد، ما روشهای کاشت مو را به شما معرفی میکنیم. اما بهترین روش برای داشتن موهای سالم و زیبا جلوگیری از ریزش است. زمانی که ریزش مو به دلیل شوره سر باشد، باید برای درمان شوره سر به یک متخصص مراجعه کنید.
روش های کاشت مو
در گذشته تنها روش برای کاشت مو جراحی پیوند مو بود که در این روش، توسط جراح، قسمت پشت سر برش داده میشود و قسمتی از سطح پوست همراه با فولیکولهای مو جدا میگردد، و به ناحیهای از سر که خالی از مو است و دچار ریزش شده است، پیوند زده میشود.
روشهای کاشت مو به دو دسته روش، پیوند واحد فولیکولی، و روش استخراج فولیکولی تقسیمبندی میشوند. این روشهای درمانی کمی دردناک هستند و بعد از آن به مراقبت و دوران نقاهت نیاز دارند، به همین دلیل روش بهتری جایگزین آنها شده است. لازم به ذکر است که برای درمان ریزش سکه ای مو از روش های دیگری استفاده می شود.
روش جدید، نیو گرافت نام دارد و یک تکنیک پیوند واحد فولیکولی است و نسبت به روشهای گذشته کمتر تهاجمی است، سریعتر انجام میشود و در طی آن بیمار درد کمتری را نسبت به روشهای دیگر حس میکند، ماندگاری و تاثیر این روش خیلی بهتر و بیشتر است و بدون برش و جراحی و ایجاد زخم در پوست سر انجام میشود.
در حال حاضر دو روش کاشت موی طبیعی اصلی وجود دارد. روشهای دیگری مثل FIT، Micro FIT یا SUT همگی بر پایهی همین دو روش اصلی بنا شدهاند. روش اول، روش همراه با جراحی یا شیوهی FUT است.FUT مخففfollicular unit transplantation به معنای انتقال واحد فولیکولی مو است. این روش جز قدیمیترین شیوههای عمل کاشت مو محسوب میشود. واحد فولیکولی دستههای کوچکی از مو هستند که معمولاً یک الی پنج تار مو را شامل میشوند. تار موهایی که در هر واحد فولیکولی وجود دارند، معمولاً همراه یکدیگر رشد کردهاند. به عبارتی دیگر طول این تار موها تقریباً یکسان است. واحدهای فولیکولی بهصورت طبیعی روی سر قرار دارند.
برداشتن واحدهای فولیکولی راحتتر از استخراج تار به تار موهاست. واحدهای فولیکولی از یکدیگر مستقل هستند و بهراحتی میتوان آنها را جدا کرد. طرز برداشتن فولیکولها به شکل نواری است. در روش FUT فولیکولهای مو از بانک مو برداشته میشوند. در مرحلهی بعد این نوار فولیکولی به بخشهای کوچکتری تقسیم میشوند. هرکدام از این بخشها در ناحیهی مختلفی کاشته میشوند.
پروسهی کاشت در این روش با ایجاد سوراخهای ریز همراه است. ابتدا آن بخش از پوست سر را بیحس میکنند. بعد با استفاده از پانچ سوراخهای ریزی روی آن ایجاد میکنند. این سوراخهای ریز محل قرارگیری ریشهی مو خواهد بود. در FUT زاویهای که جراح با آن ریشههای مو را در این سوراخها قرار میدهد اهمیت بسیاری دارد.
دومین شیوهی کاشت مو، روش جراحی سرپایی یا شیوهی FUE است. در ایران این روش با نام FIT نیز شناخته میشود. FUE مخفف عبارت انگلیسی Follicular Unit Extraction به معنای استخراج واحدهای فولیکولی است. این روش نسبت به FUT روش نوینتری محسوب میشود. در حقیقت زمانی قرار بود این روش جایگزین روش FUT باشد.
در این روش فولیکول مو از پوست استخراج میشود. در ادامه فولیکول در نقطهی دیگری از بدن کاشته خواهد شد. یک نکتهی مهم در مورد روش FUE وجود دارد. در این روش، یک تکه کامل از پوست جدا میشود و سپس فولیکولها را از روی آن استخراج میکنند.
بهترین روش کاشت مو
در شیوهی FUE احتمال شاخه شدن موهای کاشته شده کمتر است. بهوجودآمدن شاخه مو به این معنی است که موهای بخشهایی از پوست با نواحی اطراف سازگاری ندارد. بهاینترتیب موهای کاشته شده جلوهی بدی پیدا میکنند. احتمال بروز این پدیده در شیوهی FUT بیشتر بود. در نتیجه شیوهی FUE محبوبیت بیشتری دارد.
تفاوتهای دیگری نیز میان این دو روش وجود دارد. در روش FUT برای کاشت مو زخمها و سوراخهایی در پوست تعبیه میشد. جای این زخمها بعد از عمل از بین نمیرفت. از طرف دیگر FUT تنها برای پوست سر قابل اجرا بود. در مقابل، در روش FUE زخمها ریزتر هستند و اثرشان کمتر دیده میشود. افزون بر آن، در این روش نیازی به بخیه نیست.
علاوهبرآن روش FUE قابلاجرا روی دیگر نواحی بدن نیز هست. بعضی از افراد خواهان اجرای عمل کاشت مو روی بازو، پا و ناحیه تناسلی هستند. انجام این عمل تنها با روش FUE امکانپذیر است. نکتهی دیگر سرپایی بودن عمل FUE است. باتوجهبه موارد ذکر شده، برتری فنی و علمی این شیوه کاملاً مشهود است.
البته باید توجه داشت برتری فنی شیوه FUE به معنای این نیست که بهترین روش کاشت مو برای همهی افراد محسوب میشود. هر بیمار باید برای انتخاب بهترین روش درمانی عوامل مختلفی را مدنظر قرار دهد. عواملی همچون نوع کچلی، ویژگیهای شخصی، تمکن مالی، مراقبتهای بعد از عمل و زمانی که میتواند به ریکاوری اختصاص دهد.
FUE میتواند به تمام اتوماتیک و توسط رباتهای جراح نیز انجام شود. در آن صورت به آن نام SUE اطلاق میشود. برای بعضی از نواحی حساستر، کاشت مو باید بادقت و ظرافتی بسیار بالاتر حد معمول انجام شود. روش Micro FIT برای چنین مواردی استفاده میشود. ابزاری که در این روش به کار میروند بسیار ظریف هستند.
مراحل کاشت مو
زمانی که تصمیم میگیرد عمل کاشت مو را انجام دهید، باید ابتدا کلینیک و پزشک معتبری را انتخاب کنید. در ادامه به این بخش بیشتر میپردازیم. بعد از مراجعه به پزشک، باید مراحل مشاوره را طی کنیم. مشاوره میتواند حضوری، تلفنی یا آنلاین باشد. توضیحات کلی در مورد بایدها و نبایدهای کاشت مو، معرفی روشها و غیره در این مرحله صورت میگیرد.
سپس پزشک معالج بیمار را معاینه میکند. بیمار نباید به شوره سر مبتلا باشد. پوست سر باید عاری از هرگونه تاول، جوش، زخم و غیره باشد. اولین قدم جراح برای تعیین شیوهی کاشت مو، جمعآوری اطلاعات بیمار است. یکسری از این اطلاعات بالینی است و باید قبل از هر نوع عمل جراحی جمعآوری شوند. آزمایشهایی مثل آزمایش خون، هپاتیت و غیره از جمله این اطلاعات هستند.
اطلاعات دیگر تخصصیتر بوده، به موهای بیمار مربوط میشوند. چیزهایی مثل عکسهای قدیمی از سر بیمار، مدل مو، جهت طبیعی رویش مو، جهت شانه زدن و غیره نمونههایی از این اطلاعات هستند. از تمامی این دادهها برای دستیابی به طبیعیترین نتیجهی ممکن استفاده میشود.
آمادگی قبل از کاشت مو
پزشک معالج بر اساس هر بیمار دستوراتی را تجویز میکند. قبل از عمل کاشت مو، باید دوهفته قبل از عمل از مصرف داروهایی که باعث رقیق شدن خون میشوند خودداری کرد. بعضی از ویتامینها مثل ویتامین E، مکملهای دارویی و غذایی، داروهایی مثل آسپرین از این موارد هستند. استعمال دخانیات و نوشیدنیهای الکلی نیز ممنوع است. شب قبل از عمل استحمام کرده و با شامپوی مناسب موهای خود را تمیز کنید.
آزمایش های لازم قبل از کاشت مو
پزشک آزمایشاتی برای اطمینان از وضعیت سلامت بیمار و تنظیم داروهای لازم تجویز میکند. یکی از این آزمایشها، آزمایش خون است. یکی از مهمترین دلایل برای تجویز این آزمایش، آگاه شدن از سلامت کلی بیمار و بررسی وضعیت خونریزی یا لخته شدن خون اوست.
این آزمایشها شامل شمارش کامل خون (CBC)، بررسی زمان فعال شدن پروترومبین، آزمایش زمان فعال شدن نسبی ترومبوپلاستین، قند خون و نشانههای ابتلا به ویروس است. اگر بیمار مبتلا به فشارخون بالا باشد باید آزمایش الکتروکاردیوگرام هم بدهد.
از آنجاکه در هر دو روش کاشت موی FUT و FUE از سوزن و تیغ جراحی استفاده میشود، جراح یا تکنسینهای دیگر ممکن است در حین جراحی به خودشان آسیب بزنند. به این ترتیب در تماس مستقیم با خون بیمار بوده و امکان آلودگی آنها وجود دارد. ازاینرو بیشتر کلینیکهای کاشت مو ترجیح میدهند برای جلوگیر از این خطرات احتمالی و سلامت کارکنان خود از بیمار آزمایش خون بگیرند.
مراقبت های بعد از کاشت مو
بعد از انجام کاشت مو بیمار باید مراقبتهایی را جهت تسریع بهبودی و دریافت نتیجه عالی از کاشت موی خود انجام دهد. مواردی از قبیل رعایت تغذیه مناسب بعد از عمل کاشت مو، نحوه دوش گرفتن و استحمام بعد از کاشت، شستشوی سر، پرهیز از رابطه زناشویی، و مصرف بهینه داروهای تقویتی از مهمترین مواردی هستند که بیمار باید رعایت کند.
تغذیه مناسب بعد از عمل کاشت مو
متخصصان مصرف ویتامین صبح هنگام صبحانه را بعد از کاشت بهشدت توصیه میکنند. مصرف مایعات میوههای دارای ویتامین C مانند پرتقال و آناناس حتماً باید در دستور غذایی بیمار باشد.
داروهای لازم بعد از عمل کاشت مو
سفالکسین هر ۶ ساعت یکبار را با تجویز پزشک خود مصرف کنید. از مصرف مرتب قرص زینک نباید غافل شد.
جلوگیری از تورم
برای جلوگیری از تورم شب اول بعد از کاشت مو روی آن کمپرس یخ قرار دهید. کل مدت کمپرس گذاری نباید از 20 دقیقه تجاوز کند. در تمام این مدت کمپرس یخ میتواند حداکثر یک دقیقه باید با پیشانی تماس داشته باشد. نکتهی قابلتوجه این است که اگر سینوزیت دارید نباید این کار را انجام دهید.
دوران نقاهت بعد از کاشت مو
کاشت موی طبیعی بهصورت سرپایی انجام میشود؛ بنابراین معمولاً دوران نقاهت خاصی ندارد. در پروسهی کاشت مو از مواد بیحسکننده استفاده میکنند و نیازی به بیهوشی نیست. بیمار همان روز میتواند به خانه برگردد و نیازی به بستری شدن ندارد. البته ممکن است تا چند روزی دچار درد در ناحیهای از سر شود که مو از آن برداشته و در آن کاشته شده است. این دردها طبیعی است و برای جلوگیری از آن پزشک داروهای مسکن و ضد درد را تجویز میکند.
برای جلوگیری از التهاب و عفونتهای ناشی از کاشت مو شما میتوان از آنتیبیوتیکها و داروهای ضدالتهاب به مدت چند روز استفاده کرد. حداقل تا سه روز بعد از کاشت مو نمیتوان دوش گرفت. بعد از روز سوم دوش گرفتن مانعی ندارد؛ اما این کار باید بااحتیاط بسیار انجام شود.
شستن سر در فاصلهی کوتاه بعد از عمل کاشت مو بسیار حساس است. در همین راستا دستورالعملهایی در خصوص نحوهی حمام کردن و شستن سر به شما داده میشود. با رعایت این دستورات و بااحتیاط کامل، میتوان بدون آسیب رساندن به فولیکولها استحمام کرد.
تغییرات مورد انتظار بعد از کاشت مو
باگذشت ماههای اولیه بعد از کاشت مو، میتوان تأثیرات عمل را مشاهده کرد. موها بهتدریج قویتر و ضخیمتر میشوند و رنگدانههای آن طبیعیتر به نظر میرسند. ممکن است بین موها تارهای ضعیف و شکننده پیدا شوند. این اتفاق امری کاملاً طبیعی است و هیچ جای نگرانی وجود ندارد. بهمرورزمان رشد موهای سریعتر میشود و تعداد تارهای ضعیف نیز کمتر و کمتر میشود. همچنین ممکن است متخصصان برخی داروهای مکمل مانند ماینوکسیدیل را برای بهبود روند رشد موها برای برخی افراد تجویز کنند.
بالاخره بعد از ۶ تا ۹ ماه نیمی از نتیجهی عمل کاشت مو قابلمشاهده است و شما میتوانید ۶۰ درصد از رشد موهای خود را ببینید و متوجه تأثیر آن بر ظاهر خود شوید. بین ۱۲ تا ۱۸ ماه کمکم نتیجهی نهایی عمل کاشت مو نمایان میشود. بعدازاین بازه، موها به اندازهی کافی ضخیم و محکم شده و رشد کافی داشتهاند.
بهترین کلینیک کاشت مو در تهران
کیفیت کاری مرکز درمانی و کلینیک از مهمترین مسائلی است که در خصوص کاشت مو باید به آن توجه کرد. توصیه ما به شما مراجع عزیز، انتخاب کلینیک ترنم است. برخی از ویژگیهای این کلینیک باکیفیت که باعث میشود مورد اعتماد ما باشد بدین قرار است:
داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت
داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت مهمترین و اصلیترین ویژگی یک مرکز درمانی معتبر است. مراکز درمانی باید این مجوز را به شکلی نصب کنند که در معرض دید همگان باشد. در کلینیک ترنم این نکته رعایت شده است.
تجهیزات مدرن و امکانات مناسب
اگر یک کلینیک ادعای بهترین بودن دارد، باید از بهترین و مدرنترین امکانات و تجهیزات برای ارائهی خدمات استفاده کند. ظاهر شیک و زیبایی دستگاهها مدنظر نیست؛ بلکه کیفت و اثربخشی بالای آنها مهم است. در کلینیک ترنم از بهروزترین دستگاهها استفاده میشود.
پشتیبانی و حمایت از مراجعین
از دیگر ویژگیهای یک کلینیک خوب احترام و توجه به خواستههای مراجعین است. کلینیک ترنم معتقد است ارائهی بهترین و باکیفیتترین خدمات درمانی به مراجعین، بارزترین نمونهی احترام به مشتری است.
پزشکان و متخصصین زبردست
مجهز بودن یک مرکز درمانی به امکانات مناسب، بهتنهایی کافی نیست. حضور پزشکان و متخصصین ماهر و باتجربه نیز از ویژگیهای یک کلینیک خوب است. پزشکان فعال در کلینیک ترنم از معتبرترین و حاذقترین متخصصان فعال در حوزهی زیبایی هستند.
سوالات متداول کاشت مو
کاشت مو یک عمل جراحی است و طبیعتا بدن شما را درگیر خواهد کرد اما با استفاده از مسکن ها و داروهای بی حسی شما کمترین درد را تجربه خواهید کرد.
تقریبا عمل کاشت بین ۴ تا ۸ ساعت طول میکشد.
از میان روشهای موجود، متد FUE و زیرشاخههای آن بهترین روشهای موجود هستند. درد کمتر، اثربخشی بیشتر، دوران نقاهت بسیار کوتاه و نبود زخم و پانسمان از مزایای این روش محسوب میشوند.
در خانمها بعد از ۱۸ سالگی. در آقایان بستگی به علت ریزش مو داشته و متغیر است.
کاشت مو عملی سرپایی است و دوران نقاهت خاصی ندارد.
عموماً بعد از ۶ ماه میتوان تغییرات را دید. نتایج کامل حدود ۱۲ ماه بعد از عمل قابلمشاهدهاند.