درمان آکنه صورت شاید با روش های خانگی هم امکان پذیر باشد اما اگر میخواهید به درمان قطعی آکنه صورت بپردازید باید به متخصص پوست مراجعه کنید. درمان آکنه در مرکز تخصصی پوست مو ترنم تحت نظر پزشک انجام می شود و شما می توانید با خیال راحت از خدمات این کلینیک بهره ببرید. در ادامه به بررسی روش های کلینیکی و خانگی درمان آکنه صورت پرداخته ایم. با ما همراه باشید.
آکنه چیست ؟
آکنه به انگلیسی معادل (Acne vulgaris) و عارضهای پوستی است که اکثر افراد بهخصوص نوجوانان آن را تجربه میکنند. این بیماری باعث مشکل در سیستم ایمنی بدن و ایجاد بیماریهای دیگر نمیشود و فقط محدود به پوست فرد مبتلا است. با اینحال چون بر ویژگیهای ظاهری تاثیر میگذارد، برای مبتلایان اهمیت دارد.
آکنه در جاهای مختلف از بدن مانند سر، شانهها و قفسه سینه بروز میکند. اما تقریبا ۹۰ درصد از نوجوانان و بزرگسالان مبتلا، آکنه صورت را تجربه میکنند و درصد کمی این بثورات را در بازو و شانه و روی سینه تجربه میکنند.
اگرچه آکنه بهجز مشکلات پوستی عارضهای دیگر ایجاد نمیکند اما در مواردی که آکنهها شدید باشد میتواند باعث اسکار آکنه شود. آیا میدانید اسکار آکنه چیست؟ اسکار به معنای باقی ماندن جای جوش و آکنه روی پوست است که اغلب بهصورت فرورفتگی است.
انواع آکنه
جوش ها از نظر اندازه، رنگ و میزان درد متفاوت هستند. جوش ها ممکن است در قالب های زیر باشند:
- جوش های سر سفید: این ها زیر پوست باقی مانده و کوچک هستند.
- جوش های سرسیاه: آن ها به وضوح قابل مشاهده هستند، سیاه هستند و در سطح پوست دیده میشوند.
- پاپول ها: برجستگی های كوچك و معمولاً صورتی رنگ، که در سطح پوست قابل رؤیت هستند.
- پوسچول: این ها به وضوح در سطح پوست قابل مشاهده هستند. قاعده آن ها قرمز رنگ بوده و در بخش بالایی خود چرک دارند.
- ندول ها: به وضوح در سطح پوست قابل مشاهده هستند. آن ها جوش های بزرگ، سفت و دردناکی هستند که در اعماق پوست قرار دارند.
- کیست ها: آن ها به وضوح در سطح پوست قابل مشاهده هستند. آن ها دردناک بوده و پر از چرک هستند. کیست ها میتوانند منجر به ایجاد اسکار شوند.
علائم آکنه چیست ؟
از نام آکنه مشخص است که با تظاهرات پوستی بهصورت جوش خود را نشان میدهد. مهمترین نشانهها برای بروز آکنه موارد زیر است.
- ایجاد التهاب و قرمزی اطراف جوشها
- جوشهای سر سفید که چرکی شدهاند.
- جوشهای سرسیاه
- وجود جوش در صورت، بازوها و قفسه سینه که به صورت برجستگی کوچک و قرمز است و به آن پاپول گفته میشود.
- کیست زیر پوست: تودههای دردناک و پر از چربی در پوست
آکنه چگونه ایجاد میشود ؟
غدد چربی در پوست قرار دارند، محل قرار گرفتن این غده ها نزدیک فولیکولها است. بهطور طبیعی غدد چربی با تولید مادهای به نام سبوم از خشک شدن پوست جلوگیری میکند. درصورتیکه مادهی روغنی سبوم بیش از اندازه ترشح شود و با سلولهای مرده ترکیب شود در فولیکولها ایجاد آکنه میکند.
نوع آکنهای که ایجاد میشود به وضعیت باز یا بسته بودن فولیکول بستگی دارد، به طور مثال اگر فولیکول بسته باشد یک جوش سر سفید و اگر فولیکول باز باشد جوش سر سیاه تشکیل میشود.
فرق آکنه و جوش چیست ؟
ظاهر آکنه و جوش مانند یکدیگر است اما علت بروز آنها با هم تفاوت دارد. آکنه یک بیماری است که باید برای درمان آن اقدام کرد. درحالیکه جوش از وجود یک بیماری خبر میدهد.
علت آکنه صورت چیست ؟
آکنه در پوست بهدلیل تجمع تجربی زیر پوست ایجاد میشود. اما عوامل بسیاری وجود دارد که باعث میشود چربی زیاد ترشح شود یا اینکه راه برای خروج نداشته باشد. این عوامل بستگی به سن فرد و شرایط زندگی وی دارد. در ادامه مواردی را که باعث افزایش چربی زیر پوست میشود را شرح میدهیم.
فعالیت هورمونی
نوجوانی و دورهی بلوغ با ترشح هورمونهای جنسی همراه است. هومورمون جنسی تستوسترون در پسران باعث رشد اندام جنسی میشود، در دختران هم تستوسترون باعث حفظ قدرت عضلانی و استخوانی میشود. تاثیر تستوسترون بر پوست با افزایش فعالیت غدد چربی و تجمع این چربی زیر پوست و ایجاد آکنه همراه است.
آکنه در زنان به چه علتی بروز میکند ؟
زنان با تغییر در میزان ترشح هورمونها علاوه بر نشانههای پوستی، علائم عوارض دیگری هم دارند. این نشانهها موارد زیر است.
- هیرسوتیسیم: عارضهای است که اختلالات هورمونی سبب رشد موهای زائد در پستانها، کشالهی ران و روی صورت میشود.
- پریودهای نامنظم در زنان مبتلا به اختلالات هورمونی شایع است.
- معمولا این افراد به سندرم تخمدان پلیکیستیک هم مبتلا هستند.
استرس باعث آکنه می شود
سبک زندگی در نوجوانی و بزرگسالی بر مکانسیم سوخت و ساز و فعالیتهای شیمیایی بدن تاثیر دارد. استرس با تولید مواد سمی در بدن مشکلات و عوارض زیادی برای سلامتی ایجاد میکند. یکی از مواردی که با بروز استرس و اضطراب تحت تاثیر قرار میگیرد میزان فعالیت غدد چربی در بدن است.
داروها
بعضی داروها مانند داروهای استروئیدی، داروهای صرع و لیتیوم باعث افزایش ترشح چربی در پوست و ایجاد آکنه میشود. افرادی که این داروها را مصرف میکنند، اگر علائم آکنه را دارند باید با پزشک مشورت کنند و در صورت امکانپذیر بودن داروهای جایگزین استفاده کنند.بهتر است برای مصرف دارو با پزشک متخصص پوست و مو مشورت کنید.
ژنتیک
یکی ازادعاهایی که با قطعیت در مورد اکثر بیماریهای میتوان بیان کرد، تاثیر ارث بر انتقال ژن به فرزندان است. افزایش فعالیت غدد چربی در بدن، در سنین نوجوانی یکی از علل ابتلا به اکنه است که میتواند از والدین و از طریق کروموزومها به ارث برسد.
اگر از افراد مبتلا به آکنه در مورد افرادی که در نزدیکان آنها تظاهرات آکنه داشتهاند سوال کنید، تقریبا تمام آنها اظهار میکنند والدین یا بستگان نزدیک مبتلا به آکنه بودهاند.
استفاده از کرم
استفادهی زیاد از کرمهای ضد آفتاب ومحصولات آرایشی مانند: کرم پودرها یا مرطوب کنندههای با پایه روغنی میتواند سبب ایجاد آکنه شود. حتی محصولات مراقبت از مو هم در صورتی که چربی زیاد داشته باشند میتوانند باعث ایجاد مشکل برای فرد شوند.
درمان آکنه صورت با روش های موثر کلینیکی
لایه بردارها
لایه برداری شیمیایی و فیشیال در مقایسه با داروهایی چون رتینوئید ممکن است در درمان آکنه تاثیر بیشتری داشته باشد اما نتایج درمانی آنها موقتی است. نتایج حاصل از درمان آکنه با لایهبرداری شیمیایی اغلب خوب بوده و برخی از مطالعات نشان داده که با چند جلسه لایه بردای تقریبا 50% آکنهها برطرف میشوند.
لیزر برای درمان آکنه صورت
لیزر فوتونا یک فناوری لیزری پیشرفته است که به طور گسترده در زمینههای پزشکی و زیبایی برای درمانهای مختلف استفاده میشود. لیزر فوتونا به دلیل تطبیق پذیری، دقت و اثربخشی در درمان طیف وسیعی از بیماریهای پوستی از جمله ضایعات رنگدانهای، چین و چروک، آکنه و موهای ناخواسته کاربرد دارد.
میکرودرم ابریژن پوست
میکرودرم ابریژن روش مناسبی برای درمان جوشهای غیر التهابی میباشد. معمولا پیشنهاد میشود برای رسیدن به نتیجه مطلوب، درمانهای میکرودرمی با درمانهای پاکسازی پوست توام شوند. میکرودرم ابریژن نه تنها برخی از آکنهها خصوصا آکنههای ملتهب، آکنههای کیستی و پوستولها را برطرف نمیکند بلکه موجب بدترشدن آنها نیز میشود.
کریستالهایی که در میکرودرم ابریژن استفاده میشوند موجب تحریک پوست شده و از طرفی به طورهمزمان سلولهای مرده و عفونتهایی که موجب مسدود شدن منافذ پوست میگردند نیز تخلیه میکنند. در میکرودرم ابریژن، برای درمان آکنه به مکش بسیار قوی نیاز است تا تمام منافذ بسته باز شوند.
بنزوئیل پروکسید
بنزوئیل پروکسید یک درمان موضعی است. بنزوئیل پروکسید به سه صورت عمل میکند: جرمها یا باکتریها را میکشد، التهاب را کاهش میدهد و منافذ مسدود شده را باز میکند. بنابراین، اغلب برای درمان قسمتهای ملتهب موثر بوده و به از بین بردن جوشهای سرسفید و سرسیاه (کومدونها) کمک میکند.
رتینوئیدها
رتینوئیدها برای بازکردن منافذ مسدود شده مفید هستند. رتیوئیدها دارای آداپالین، ترتینوئین و ایزوترتینوئین هستند که نامهای تجاری مختلفی دارند. بنابراین، برای درمان جوش باید تا دیر نشده از یکی از آنها استفاده شود تا به بازکزدن منافذ، درمان جوشهاس سرسفید، سرسیاه و نقاط ملتهب هستند کمک کند. برای استفاده از تمام رتینوئیدها به دستور پزشک نیاز است.
آنتی بیوتیکهای موضعی
داروهای آنتی بیوتیک موضعی مختلفی برای درمان جوش وجود دارند. آنتیبیوتیکها تعداد باکتریها و التهاب را کاهش میدهند. با این حال، تاثیر کمی بر بازکردن منافذ مسدود شده دارند. بنابراین، معمولا در معالجه جوشهای ملتهب موثرهستند اما جوشهای سرسیاه وسرسفید را درمان نمیکنند. برای خرید آنتی بیوتیک موضعی، به نسخه پزشک نیاز دارید. آنتیبیوتیکهای موضعی ممکن است باعث تحریک خفیف شوند اما به طور کلی عوارض جانبی کمتری نسبت به سایر داروهای موضعی دارند. آنتیبیوتیک موضعی معمولا همراه با داروهای دیگر تجویز میشود.
اسید آزلائیک
اسید آزلائیک داروی دیگری است که عمدتا منافذ مسدود شده را باز میکند. بنابراین، مانند رتینوئید، در باز کردن جوشهای سرسیاه و سرسفید مؤثر است. اسید آزلائیک تا حدودی بر کاهش التهاب جوشها نیز تاثیر دارد، اما احتمالا به اندازه آنتی بیوتیکها و بنزوئیل پراکسید مؤثر نیست. با این حال، کمتر از بنزوئیل پراکسید باعث تحریک پوست میشود.
قرصهای آنتی بیوتیک
آنتی بیوتیکها، میکروبها (باکتریهایی) که باعث ایجاد جوش می شوند، را میکشند. همچنین آنتی بیوتیک تاثیر مستقیم بر التهاب و کاهش التهاب دارد. آنتی بیوتیکها معمولا برای برطرف کردن جای جوشهای ملتهب و کاهش التهاب اطراف پوست بسیار مفید هستند.
با این حال، آنتیبیوتیکها تاثیر کمی بر بازکردن منافذ مسدود شده دارند- شما منافذ مسدود شده را به صورت جوش سرسیاه و جوش سرسفید و (کومدونها) میببینید.
بنابراین، اگر فقط جوشهای خفیف یا فقط جوشهای سرسیاه و سرسفید داشته باشید، بهتر است از یک درمان موضعی که منافذ پوست را باز میکند، استفاده کنید. اگر تعداد زیادی جوش سرسیاه و سرسفید و همچنین جوشهای متورم داشته باشید، توصیه میشود که علاوه بر مصرف آنتیبیوتیک، از یک درمان موضعی مانند بنزوئیل پراکسید نیز استفاده کنید.
راه های درمان خانگی آکنه چگونه است ؟
درمان آکنه به روشهای مختلف انجام میشود،البته روشی که انتخاب میشود بستگی مستقیم به شدت آکنهها دارد. در مواردی که نشانهها خفیف است معمولا با درمانهای خانگی و مراقبتهای فردی آکنه از بین میرود. اما هنگامی که آکنه شدید باشد یا درد و خارش داشته باشد و احتمال این باشد که اسکار به جا بگذارد لازم است درمانهای دارویی برای آن انجام شود.
درمان آکنه صورت با زردچوبه
زردچوبه بهعنوان بهترین دوست پوست ما شناخته شده است. بسیاری از آن ماسکهای صورت که مادربزرگها و مادران ما به آنها سوگند یاد میکنند، از زردچوبه بهعنوان یک ماده اصلی تشکیلدهنده در آن ماسکها استفاده شده است. زردچوبه با خواص ضدالتهابی خود راهی عالی برای مقابله با جوشهای سرسخت و جای آکنه است. همچنین این ماده باارزش چربی اضافی را از بین میبرد و باکتریهای موجود در جوش را نیز از بین میبرد.
درمان آکنه صورت با چای سبز
چای سبز حاوی غلظت بالایی است و حاوی گروهی از آنتیاکسیدانها است که به تجزیه مواد شیمیایی و مواد زائد آسیب رسانده به سلولهای سالم پوست کمک میکند. برای درمان جوش صورت شما میتوانید هر روز یک فنجان چای سبز بنوشید یا از عصاره چای سبز به طور مستقیم روی پوست خود استفاده کنید.
همچنین به دلیل اینکه چای سبز دارای ترکیبات ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی است که برای درمان جوش صورت بسیار مفید است. برای دریافت اثرات آن، از یک فنجان چای سبز خنک شده بهعنوان شستشوی صورت استفاده کنید یا کیسه را روی ناحیه آسیبدیده قرار دهید.
درمان خانگی جوش صورت با عسل
خواص ضدباکتریایی عسل به بهبود آکنه کمک کند. یک قاشقچایخوری عسل را روی نواحی آسیبدیده بمالید یا با مخلوطکردن 1/2 فنجان عسل با 1 فنجان بلغور جو دوسر ساده، ماسکی درست کنید و بگذارید 30 دقیقه بماند.
درمان آکنه صورت با آسپرین
اسید سالیسیلیک ماده اصلی آسپرین است. همچنین یک راهحل برای درمان آکنه به شمار میآید. شما میتوانید با تهیه خمیری از آسپرین و آب، به جنگ با جوش و آکنه صورت بروید. اما حواستان باشد که آن را فقط روی جوشها بمالید. زیرا ممکن است با پخشکردن این ماسک بر روی تمام صورت خود بسیار خشککننده و تحریککننده برای پوست صورت باشد.
درمان آکنه صورت به کمک آلوئهورا
آلوئهورا به طور طبیعی ضدباکتری و ضدالتهاب است؛ بنابراین، میتواند در کاهش جوش زیر پوستی و آکنه بسیار مؤثر باشد. علاوه بر این، حاوی مقدار قابلتوجهی آب است که آن را به یک مرطوبکننده طبیعی عالی برای پوست تبدیل میکند. آلوئهورا واقعاً یک گیاه جادویی است که عمدتاً در محصولات مختلف مراقبت از پوست از آن استفاده میشود.
آلوئهورا که بهخاطر خواص تسکین سوختگی خود شناخته شده است، باعث بهبودی، مبارزه با عفونت و حتی کاهش زخم میشود. ژل گیاه آلوئهورا را با قاشق خراش دهید یا میتوانید برای سهولت در مصرف ژل آلوئهورا را از فروشگاهها و عطاریها بهصورت سالم بخرید. درصورتیکه تصمیم گرفتید ژل آلوئهورا بهصورت آماده تهیه کنید فقط مطمئن شوید آلوئه ورا که خالص و بدون مواد افزودنی است. آن را روی لکه ها یا نقاطی که در معرض خطر اسکار هستند، بمالید.
درمان آکنه صورت و جوش با لیمو
لیمو بهعنوان یکلایه بردار، روشنکننده پوست و ضدعفونیکننده عمل میکند تا جای زخم را کاهش دهد و از ایجاد جوشهای جدید جلوگیری کند؛ بنابراین برای درمان جوش صورت روی صورت تمیز، پنبه آغشته به آبلیمو را بمالید، سپس با آب خنک بشویید.
درمان آکنه صورت با روغن فندق جادوگر
فندق جادوگر یا ویت هازل یکی از گیاهان دارویی در منطقهی آمریکای شمالی است که از پوست و برگ آن برای تهیهی روغن استفاده میشود. این گیاه حاوی مقادیر بالای تانن است که میتواند باکتری و التهاب را به طرز موثری از بین ببرد.
نحوهی استفاده از روغن فندق جادوگر
یکی از شیوههای استفاده از روغن فندق جادوگر به این صورت است که با استفاده از پنبه آن را روی صورت بزنید و چند دقیقه ماساژ دهید.
در شیوهی دوم میتوانید کمی پوست فندق جادوگر را داخل یک قابلمه کوچک آب بریزید و بجوشانید بعد از ۱۵ دقیقه مایع را صاف کنید و بعد از سرد شدن هر شب آن را به صورت خود اسپری کنید.
درمان آکنه صورت صورت با سرکه سیب
سرکه سیب یکی دیگر از مواد آشپزخانه است که میتواند به شما در کاهش مشکلات آکنه کمک کند. دارای تواناییهایی است که به مبارزه با باکتریها و قارچها کمک میکند. علاوه بر این، ماهیت اسیدی دارد و حاوی اسیدهای آلی است که میتواند به لایهبرداری پوست و خشکی آکنه کمک کند.
شما میتوانید از سرکه سیب برای درمان جوش صورت بهعنوان یک تونر طبیعی استفاده کنید. برای ساخت این تونر، مقدار مساوی سرکه سیب و آب را مخلوط کنید و با پنبه روی پوست خود بمالید. توصیه میکنیم که با مالیدن تونر فقط روی جوشها شروع کنید تا مطمئن شوید که پوست شما را تحریک نمیکند.
درمان جوش صورت با روغن درخت چای
استفاده از روغن درخت چای برای درمان جوش صورت یک ترفند عالی محسوب میشود. دارای خواص ضدعفونیکننده و ضدباکتریایی است که از عفونت پوست جلوگیری میکند، به بهبود زخمها کمک میکند. روغن درخت چای بسیار غلیظ است، بنابراین قبل از استفاده از آن روی پوست، آن را رقیق کنید.
درمان آکنه صورت با روغن نارگیل
روغن نارگیل حاوی ترکیبات موثر در از بین بردن باکتریها و برطرف کردن قرمزی و التهاب جوشها است. همچنین روغن نارگیل میتواند موجب بهبودی جای زخمهای آکنه نیز شود. برای استفاده از روغن نارگیل ابتدا باید پوست خود را با شوینده تمیز کنید و سپس چند قطره روغن را روی پوست بریزید و ماساژ دهید. بعد از چند ساعت مجدداً پوست را شستشو و خشک کنید.
درمان آکنه صورت با خیار
خیار به پوست اثر خنککنندگی فوری میدهد. پوست را پاکسازی و لایهبرداری میکند. به کاهش لکههای تیره و آفتابسوختگی کمک میکند. برای درمان جوش صورت با خیار کافی است چند برش خیار بردارید و خرد کنید. آب خیار را بگیرید و روی صورت تمیز و خشک بمالید. بگذارید حدود 10 دقیقه بماند و سپس صورت خود را با آب سرد بشویید.
درمان خانگی جوش صورت با بخور دادن
بخور دادن پوست موجب خارج شدن مواد زاید و سمی از منافذ پوست میشود و دیگر با جمع شدن چربی و مواد زائد زیر پوست جوش ایجاد نمیشود. استفاده از بخور بسیار ساده است و فقط کافیست ظرف بزرگی را از آب داغ پر کنید و صورت خود را به مدت ۱۵ دقیقه روی آن بگیرید که پوست در تماس نزدیک با بخار قرار بگیرید.
در استفاده از این شیوه باید دقت داشته باشید که آب خیلی داغ نباشد که پوست را بسوزاند و حتما بعد از اتمام کار صورت خود را بشویید و از مرطوب کننده استفاده کنید.
درمان آکنه صورت با دارو
درمان دارویی آکنه با سه گروه از داروها به نام رتینوئیدها، بنزوئیل پراکسید و آنتی بیوتیکها انجام میشود. داروها میزان ترشح چربی را کم میکند و نوسازی سلولهای پوستی را تقویت میکند. این داروها با توجه به شدت و نوع آکنه توسط دکتر آکنه تجویز میشود و هیچگاه نباید خودسرانه اقدام به مصرف این داروها نمایید.
چند گام تا داشتن پوستی شفاف عاری از آکنه
- جوش های خود را نترکانید و با دست فشار ندهید.
- غذاهای سالم بخورید: سعی کنید که مغز برزیل( نوعی مغز دانه که از جنگل های امریکای جنوبی گرفته میشود) بادام، فلفل دلمه ای، صدف خوراکی، ماهی، باقالی، گوشت مرغ اردک یا غاز خانگی، گوشت بره، کدو حلوایی، دانه ها، اسکواش ( نوعی سبزی)، پسته شامی، سیب زمینی شیرین، هویج، انبه، تخم مرغ، سبزی های پر برگ بخورید.
- پاکسازی پوست بخار و تمیز کردن عمیق پوست خود
صبر و تحمل نکنید ( که آکنه ها خود به خود برطرف شوند)
فعال باشید کاری برای آکنه های خود انجام دهید که ناپدید شوند. با درمان های خانگی شروع کنید یا از داروهای داروخانه استفاده کنید. در موارد سخت به دکتر پوست و مو بروید.
چگونه از بروز آکنه پیشگیری کنیم ؟
آکنه یک عارضهی پوستی است که با رعایت کردن مواردی میتوان از آن پیشگیری کرد یا حداقل میزان بثورات پوستی را کنترل نمود. اگر مبتلا به آکنه هستید موارد زیر را در سبک زندگی رعایت کنید.
- رژیم غذایی سرشار از میوه و سبزی داشته باشید.
- نوشیدن روزانه ۸ لیوان آب به افراد مبتلا به آکنه توصیه میشود.
- از لوازم آرایشی بهخصوص کرم پودرهای سنگین استفاده نکنید. چون منافذ پوست را میبندند و مانع از خروج چربی از بدن میشوند.
- نباید جوشها را ترکاند. چون جای آنها بهصورت لکههای تیره رنگ روی پوست باقی میماند.
- ورزش کردن باعث میشود مواد زائدو سمی از بدن دفع شود و خون در تمام بدن به گردش دربیاید.
- سعی کنید هفتهای سه مرتبه حمام کنید و پوست را از آلودگیها و چربی پاک کنید.
- پوست صورت را با آب ملایم و روزی دو مرتبه بشویید. آب داغ و زیاد شستن پوست باعث تحریک غدد چربی و افزایش ترشح چربی در پوست میشود.
- سیگار کشیدن را ترک کنید.
4 باور غلط در مورد آکنه
1. آکنه مختص سنین نوجوانی است
سن ظاهر شدن، میزان و نوع آکنه به عوامل مختلفی از جمله به ژنتیک افراد بستگی دارد و مختص سن نوجوانی نیست بلکه در سنین جوانی و بالاتر هم آکنه در افراد ظاهر می شود. بهترین زمان برای مراجعه به متخصصین پوست در دوران نوجوانی و زمانی است که آکنه ها به تعداد زیاد در پوست ظاهر شده اند. یعنی قبل از اینکه با اقدامات اشتباه نوجوان ها، جای آکنه ها روی پوست آن ها تا آخر عمر باقی بماند، با درمان مناسب و دستورات بهداشتی لازم، از پوست نوجوان خود مراقبت نماییم تا مجبور به صرف هزینه های بسیار بالاتر برای لایه برداری، لیزر کردن و سایر روش ها که عمدتا تاثیر چندانی هم ندارند، نشویم.
2. شستشوی زیاد پوست باعث افزایش آکنه می شود
خیلی ها تصور می کنند که با شستشوی پوست با آب و صابون می توانند به بهبود آکنه کمک کنند. واقعیت این است که شستشوی دو بار در صبح و شب می تواند در کاهش آکنه موثر باشد اما شستشوی زیاد پوست می تواند پوست را تحریک به ترشح چربی نموده و در نتیجه احتمال ایجاد آکنه های جدید را افزایش می دهد.
3. آکنه با خوردن شیرینی ایجاد و بدتر می شود
علت عمده و اصلی آکنه تغییرات هورمونی است که در دوران نوجوانی بوجود می آید و پوست را برای آکنه مستعد می نماید. خوردن شیرینی تاثیر چندانی بر ترشح چربی و سایر عوامل مولد آکنه ندارد. بنابراین با کاهش مصرف چربی یا شیرینی نمی توانید بطور موثری مانع از ایجاد آکنه شوید.
4. ترکاندن جوش می تواند آکنه را بدتر کند
بسیاری از نوجوانان تصور می کنند که با ترکاندن جوش و خارج کردن محتوای آکنه موجب بهبود آن می شوند. این تصور کاملا غلط است زیرا با ترکاندن آکنه هم به پوست آن بخش آسیب زده می شود و هم محتوای آکنه که دارای باکتری است با پخش شدنشان روی قسمت های مجاور آکنه، باعث ایجاد آکنه در مناطق مستعد پوست اطراف می شود.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم ؟
درمان خانگی جوش صورت با گیاهان دارویی و اقدامات خانگی برای اثربخشی نیاز به مداومت و صبر و حوصله دارد. درصورتیکه
- به دنبال درمان سریع جوش صورت هستید
- حوصلهی کافی برای تکرار روشها ندارید
- جوش و آکنهی صورت دردناک شده
- یا سطح وسیعی از پوست را دربرگرفته
- با درمانهای خانگی جوش و آکنه بهبود نیافته