یکی از موضوعات مورد بحث در زمینه زیبایی، ماندگاری کاشت مو است که پیش از انجام این عمل باید در نظر داشت. پاسخی که برای این سوال مطرح می شود این است که شاید کاشت مو تا مادام العمر ماندگاری داشته باشد. این مسئله بر پایه فرضیات و تجربیات قبلی بیان می گردد. توجه داشته باشد که افراد مختلف از نظر بدنی شبیه هم نیستند؛ بنابراین، مدت زمان ماندگاری کاشت مو در میان افرادی که آن را انجام داده اند به وضعیت بیمار، انتخاب جراح متخصص و انجام احتیاط های لازم بستگی دارد.
ماندگاری کاشت مو چقدر است؟
ماندگاری کاشت مو در بیشتر موارد تا پایان عمر و همیشگی است؛ زیرا در کاشت مو از فولیکول های سالم مو برای کاشت در ناحیه مورد نظر استفاده می کنند. با این تفاسیر ماندگاری کاشت مو تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد که در ادامه مطالب به آنها پرداخته می شود. رشد موهای جدید را بعد از گذشت مدتی بعد از کاشت مو می توانید بینید. باوجود اینکه موهای کاشته شده در بیشتر مواقع در دو تا شش هفته اول می ریزند، شما بعد از چند ماه موهای جدیدی با دوام و ماندگاری دائم خواهید داشت. این مدت زمان معمولا حدود شش ماه است تا بتوان به تغییرات قابل توجه در روند رشد موی خود برسد. برای دیدن نتایج کامل کاشت مو باید یک سال صبر کنید. به کارگیری خدمات و تجربیات یک پزشک متخصص ماهر و کاربلد را هرگز فراموش نکنید.
آیا کاشت مو دائمی است؟
بطور کل کاشت مو دائمی است؛ زیرا این فرایند را به صورت دائم طراحی کرده اند. در این روش از میان فولیکول های مویی که پیوند شده اند، تنها آنهایی که قوی و سالم هستند، به رشد خود برای تمام عمر ادامه می دهند. با این حال ممکن است مدتی بعد از کاشت مو دچار ریزش مو شوید. یکی از علل این نوع ریزش مو، بعضی از گرافت های کاشته شده هستند که مرده اند و زنده نمانده اند. بعد از کاشت پس از گذشت مدت زمان مشخصی بنابر تشخیص پزشک می توانید موهای خود را به راحتی بشویید، شانه کنید و یا برس بزنید.
در حال حاضر به کمک توسعه تکنولوژی های جدید، متدهای گوناگون برای کاشت مو ارائه شده است که با استفاده از دستگاه های روز، مو کاشت می شود. در این تکنیک ها که با ظرافت بیشتری مو را در نقاط مورد نظر می کارند، نتایج طبیعی تر و متراکم تری دارد. همچنین دوران نقاهت آن کوتاه و ماندگاری کاشت مو بالا است. به خاطر همین دلایل بسیاری از افراد خواهان این هستند که با کمک این روش های جدید اقدام به کاشت مو به صورت دائمی کنند. این نکته را در نظر داشته باشید، افرادی که کاشت مو انجام داده اند، باید بعد از ده تا پانزده سال دوباره به کلینیک و پزشک خود برای تجدید یا کاشت دوباره مو مراجعه کنند.
مهم ترین عوامل موثر در ماندگاری کاشت مو
همانطور که قبلا به آن اشاره شد عوامل موثر در ماندگاری کاشت مو عوامل متعددی هستند که می توانند دوام و بقای کاشت مو را تضمین کنند و باعث افزایش طول عمر گرافت های موی کاشته شده شوند. در ادامه به معرفی برخی از این عوامل می پردازیم:
- تعداد گرافت های پیوندی:
تعداد گرافت هایی که کاشته می شوند، همچنین کیفیت آنها باعث تغییر در ماندگاری موهای کاشته شده می شود. هر چقدر تعداد گرافت ها بیشتر باشد، همچنین پراکندگی درستی صورت بگیرد، با ظاهر طبیعی موها و افزایش زمان دوام مو مواجه خواهید شد. - تراکم و حجم موهای کاشته شده:
تراکم و حجم بالای موها در منطقه کاشت، طبیعی شدن نتایج و افزایش ماندگاری را به همراه دارد. - مکان و وسعت ناحیه طاسی:
وسعت طاسی و انتخاب نوع منطقه ای که می خواهیم برای کاشت استفاده کنیم، به پزشک متخصص کمک می کند تا بتواند بهترین راه حل را برای توزیع گرافت ها انتخاب کند. - ضخامت و سلامت فولیکول ها:
مطالعات نشان داده است که ضخامت و سلامت فولیکول های پیوندی می تواند ماندگاری کاشت مو را افزایش دهد؛ زیرا فولیکول هایی که ضخیم هستند و به خوبی رشد می کنند، از ریزش مو مصون هستند. - مهارت و تجربه پزشک:
در بحث دوام نتایج کاشت مو، تجربه و تخصص پزشک حرف اول را می زند. برای افزودن به مدت زمان ماندگاری کاشت مو، پزشک می تواند با مشخص کردن محل های درست کاشت، توزیع بهینه گرافت ها و انجام دقیق مراحل، به افزایش مدت زمان ماندگاری کاشت مو بیفزاید. - مراقبت های پس از کاشت:
انجام دقیق توصیه های ارائه شده و نکات مراقبت پس از کاشت مانند اجتناب از انجام کارهای سنگین و نشستن ناحیه کاشت در روز های اولیه، بر استقرار کاشت مو تاثیر بسیار زیادی دارد.
تذکر به نکات پس از کاشت مو و عدم انجام کارهای سنگین و نشستن در ناحیه کاشت در روز های اول انجام توصیه شده بسیار تاثیرگذار است بر استقرار کاشت مو.
چه کارهایی دوام کاشت مو را کاهش می دهد؟
کارهایی که دوام و ماندگاری کاشت مو را کاهش می دهند، عوامل مختلفی هستند. در ادامه به مهمترین این کارها اشاره می کنیم:
- عفونت
کاشت مو جابه جایی گرافت های مو از یک ناحیه به ناحیه دیگر سر است. اغلب افراد بعد از کاشت مو دچار عوارضی مانند تورم و التهاب می شوند. اگر به این عوارض توجه نشود، احتمال عفونت پوست بالاست. - انتخاب نادرست گرافت ها
این عامل، مهارت و دانش پزشک را می طلبد. اگر پزشک فولیکول های مو را به درستی انتخاب نکرده باشد یا گرافت ها به درستی کاشته نشوند، عمل پیوند گرافت ها پس زده می شود. در نتیجه نتایج به طور قابل توجهی ضعیف خواهد شد. - سن
سن افراد میزان ماندگاری کاشت مو را تغییر می دهد. سن که زیاد می شود، پوست به پیری و افتادگی می افتد. اگر در سنین بالا کاشت مو انجام بگیرد، پیوند فولیکول های مو با چالش های زیادی روبه رو می شود. این موضوع به حدی قابل توجه است که ممکن است در فرایند کاشت مو ترمیم سلول های پوستی و از سرگیری رشد موها نتوانند نتایج مثبتی را ارائه دهند. - مصرف نکردن داروها پس از کاشت
اگر داروهای تجویزی پزشک بعد از کاشت مو درست و به موقع استفاده نشود، نتایج تغییر می کنند. این داروها برای رشد و ترمیم سریع موها هستند. - مصرف الکل
الکل با تاثیر گذاشتن بر دستگاه عصبی مرکزی نتایج این درمان را به میزان زیادی تغییر و یا کاهش می دهد. در کل، مصرف و اعتیاد به الکل از دلایل ریزش مو است. - داشتن استرس و اضطراب
داشتن استرس و اضطراب در کاشت مو و یا در دیگر عمل هایی که ممکن است هر فردی با آن موجه شود، دوران نقاهت را مشکلاتی روبه رو می کند.