مردی که در آینه موهای خود را نگاه می کند و به موهای خود دست می کشد - عوارض کاشت مو

عوارض کاشت مو و راه های جلوگیری

آیا در مورد عوارض کاشت مو چیزی شنیده اید؟ در مورد این روش چه می دانید؟  کاشت مو روشی است که برای درمان ریزش مو استفاده می شود. تکنیک‌ های مختلفی برای این روش در دسترس هستند، اما همه آن ها شامل برداشتن پوست مودار یا فولیکول ها از یک قسمت از پوست سر و پیوند این تکه‌ های پوست با نواحی طاس، نازک‌ شده یا آسیب‌ دیده است. به طور کلی با توجه به نحوه انجام کاشت مو، همیشه این روش عوارضی به دنبال خودش دارد؛ در نتیجه با شناخت آن ها می توان در صورت لزوم سریعا دست به کار شد و برای درمان آن ها اقدامات لازم را انجام داد. از آنجایی که عوارض کاشت مو بر روی روند بهبودی این روش درمانی اثر می گذارند و باعث فراری شدن بیماران از کاشت مو شده اند، ما در این مقاله سعی کردیم که به بررسی این خطرات بپردازیم.

شایع ترین عوارض جانبی کاشت مو چیست؟

به طور کلی کاشت مو به خودی خودش خطر پایینی دارد، نسبتاً ایمن است و کمترین میزان عوارض را به همراه خواهد داشت. اما با این حال، این یک واقعیت پذیرفته شده است که هیچ روش علمی پزشکی بدونو  خطر بالقوه عوارض نیست. این عارضه ممکن است یک شکایت منفرد به شکل درد، خارش، نارضایتی مربوط به نتیجه عمل، یا حتی عارضه جراحی به شکل عفونت، کنده شدن زخم و نکروز پوست باشند. حتی مشاوره ناکافی هم باعث افزایش نارضایتی بیمار می شود. معاینه نادرست می تواند عوارض را افزایش دهد و احتمال بروز عوارض کاشت مو را در حین جراحی افزایش دهند. مهم ترین عوارض کاشت مو به شرح زیر هستند.

درد

درد یک شکایت رایج در بیمارانی است که کاشت مو خود را به صورت های مختلفی انجام داده اند. ممکن است هیپو و هیپراستزی در ناحیه اهدا کننده به وجود آید.

ادم

پس از کاشت مو در روز سوم جراحی، ابتدا ممکن است که پیشانی و سپس پلک های فوقانی، تحتانی و گونه ها، دچار ادم شوند. ادم بعد از عمل را می توان با استفاده از تریامسینولون استات در محلول تومسانس (با صلاحدید پزشک) کاهش داد. 9 تا 10 موقعیت پس از عمل، بیمار با انجام ندادن مراقبت های گفته شده از سمت پزشک در بدتر شدن ادم صورت نقش دارد. در این صورت پیشنهاد می کنیم که به پشت و کمی بالاتر  بخوابید. همچنین از خوابیدن به یک طرف یا در وضعیت مستعد باید اجتناب شود. ادم همراه با درد و قرمزی و تب در ناحیه اهدا کننده، ناحیه گیرنده و صورت باید جدی گرفته شود و اقدامات فوری و ضروری را انجام داد.

آنافیلاکسی

هر بیماری که ورم زود هنگامی را روی صورت به همراه کهیر ایجاد می کند باید از نظر واکنش حساسیت در نظر گرفته شود. در مواردی ‌که پس از کاشت مو با مصرف دارو دچار این عارضه شوید ممکن است در تنفس و فشار خون‌تان اختلال به وجود بیاید.

خارش

به طور کلی یکی از شایع ترین عوارض کاشت مو، خارش در ناحیه اهدا کننده و گیرنده است. خشک شدن و پوسته پوسته شدن پوست هم علت این خارش است. شستشوی سر از روز سوم و استفاده موضعی از آلوئه ورا یا روغن به کنترل موثر خارش کمک می کند.

مردی که دچار خارش پوست سر شده است

افلوویوم بعد از کاشت مو

معمولاً ریزش موی بیش از حد مو های موجود پیوند نشده از ناحیه گیرنده را ریزش شوک و افلوویوم می نامند. به طور کلی این نوع از عوارض کاشت مو بیشتر بعد از 3 تا 4 هفته پس از پیوند رخ می دهد. این افلوویوم می تواند به دلیل ضربه مستقیم به فولیکول های موی موجود در زمان ایجاد شکاف، ادم بیش از حد و ضربه عروقی در حین شکاف باشد. مو های کاشته شده معمولاً در عرض 3 تا 4 هفته پس از کاشت می ریزند. این آناژن افلوویوم به دلیل قطع حاد تغذیه عروقی در طول فرآیند پیوند فولیکول‌ های موی اهدا کننده می باشد.

فولیکولیت

التهاب فولیکول ها، فولیکولیت نامیده می شود. در زمان کاشت مو ممکن است این عارضه رخ بدهد. علاوه بر این، یکی دیگر از عوارض کاشت مو التهاب همراه با اریتم است که به  پوسچول های پراکنده و کیست های متعدد خودشان را نشان می دهند.

عوارض آمپول بی حسی کاشت مو

به طور کلی از آمپول‌ بی حسی در زمان کاشت مو با هدف کاهش دادن درد و همچنین عدم احساس در سر استفاده می شود. اگر چه آمپول‌ های بی حسی معمولا ایمن می باشند و به صورت موثری در کاهش درد نقش دارند ولی ممکن است در برخی از افراد عوارضی را افراد ایجاد کنند. با توجه به این موضوع، بسیار مهم می باشد که قبل از انجام دادن کاشت مو با پزشکتان در مورد این عوارض و مراقبت‌ های پس از کاشت مشورت کنید. برخی از عوارض آمپول های بی حس کننده کاشت مو عبارتند از:

تورم

بعد از تزریق آمپول‌ این امکان وجود دارد که تورم در ناحیه تزریق رخ دهد. این تورم موقتی است و در عرض چند روز پس از جراحی محو می شود.

التهاب

التهاب یا تحریک پوست در ناحیه اطراف تزریق آمپول‌ بی حسی به وجود می آید که نیازمند مراقبت و همچنین مداوا سریع است.

خونریزی

در بعضی از موارد، خونریزی های کوچکی در محل های تزریق آمپول‌ بی حسی رخ می دهد. این خونریزی ها معمولاً به خودی خود پایان می‌ یابند یا توسط پزشک درمان می‌ شوند.

حساسیت و آلرژی

برخی از افراد به مواد درون آمپول‌ بی حسی آلرژی دارند و ممکن است علائمی مانند خارش یا قرمزی، و ورم پوست را تجربه بکنند.

عوارض نادر تر

به طور کلی در موارد نادر تر، ممکن است که آمپول‌ بی حسی عوارض جدی‌ تری همچون عفونت‌ پوستی و آسیب به عصب‌ را به همراه داشته باشد.

عوارض کاشت مو در زنان

این امکان وجود دارد که با انتخاب کردن هر یک از روش های موجود کاشت مو محل تراشیدن سر  زخم باقی بماند ولی جای نگرانی نیست؛ چون که این اتفاق پس چند بهتر می شود.

از طرفی در روش‌ های دیگر کاشت مو از قبیل FUE یا SUT به دلیل تراشیدن پوست برای برداشتن فولیکول های پیوندی، بخشی از عصب های سر قطع می شوند که ممکن است موجب بی حسی موقت در بیمار شود.

درد ممکن است که تا مدتی پس از کاشت مو باقی بماند که برای کاهش دادن آن باید از دارو های بی حسی در زمان جراحی و مسکن پس از کاشت مو استفاده کرد.

زنی که دو طرف سر خود را با دست نگه داشته است و دچار درد در ناحیه پوست سر است

یکی دیگر از عوارض کاشت مو در خانم ها رشد مو ها در زیر پوست است که باعث خارش شدیدی می شود؛ این اتفاق به خاطر آن است که رشد فولیکول های پیوندی در زیر پوست سر اتفاق می افتد. حتی در برخی از موارد این عارضه باعث عفونت می شود.

عوارض کاشت مو به روش FUT

به طور کلی عوارض کاشت مو در روش FUT معمولا موقتی هستند؛ در نتیجه بعد از مدتی حذف و از بین خواهند رفت. احتمال بروز عوارض کاشت مو در روش fut کم می باشد اما برخی از این عوارض عبارتند از:

  • رشد مو ها به صورت غیر طبیعی
  • برآمدگی بر روی پوست سر و جای زخم
  • فولیکولیت
  • خونریزی
  • بروز تورم
  • درد شدید
  • بی‌ حس شدن
  • بروز کیست
  • عفونت
  • شوک ریزش مو

عوارض کاشت مو به شیوه FUE

کاشت مو با روش FUE معایب و عوارضی دارد که نسبت به سایر روش‌ های قدیمی‌ تا حد زیادی کم شده اند. مهم‌ ترین عوارض کاشت مو با این روش آن می باشد که سرعت انجامش به خاطر برداشت فولیکول‌ ها کم است. سایر عوارض این روش عبارتند از:

  1. درد خفیف پس از عمل
  2. تورم
  3. قرمزی پوست سر
  4. خارش
  5. پوسته پوسته شدن محل گیرنده
  6. ریزش موقت مو
  7. بی حسی

عوارض کاشت مو به روش SUT

معایب و عوارض کاشت مو SUT کم است، ولی امکان دارد که در بعضی از افراد اتفاق بیفتند؛ اما جای نگرانی نیست و عرض چند روز برطرف می شوند. شوک به مو ها و ریزش یافتن آن ها در کوتاه مدت، ورم موقت در پیشانی ( اگر خط رویش پایین باشد)، رشد غیر هماهنگ و غیر طبیعی مو های کاشته شده، درد، سوزش جزئی و غیره از عوارض کاشت مو SUT هستند.

عوارض کاشت مو به روش FIT
کاشت مو FIT عوارض کمی دارد که شامل ایجاد نقاط سفید اسکار می باشد. این نقاط به خاطر خارج‌ شدن فولیکول‌ ها به وجود می‌ آید و بعد از چند روز از بین می‌ روند. سایر عوارض کاشت مو FIT عبارتند از:

  • عفونت
  • درد
  • تورم
  • فولیکولیت
  • خونریزی در محل جراحی
  • بی‌ حسی
  • سوزن‌ سوزن‌ شدن محل جراحی
  • مشابه نبودن مو هایی که کاشته شده اند به مو های نواحی اطراف
  • ریزش و نازکی موها

راه های پیشگیری از عوارض کاشت مو

به طور کلی با انجام مراقبت های بعد از کاشت می توان احتمال بروز عوارض کاشت مو را کاهش داد. راه های پیشگیری از عارضه های کاشت مو عبارتند از:

  1. حداقل به مدت 3 تا 5 روز، در حالی که سر خود را 45 درجه بالا آورده اید، بخوابید تا میزان ادم و تورم کاهش یابد.
  2. ممکن است جراح به شما دستور دهد که حداقل 2 روز و هر روز 2 تا 4 ساعت از هدبند استفاده کنید.
  3. حداقل تا 5 روز پس از جراحی از مصرف آسپرین خودداری نمایید.
  4. حداقل تا یک هفته پس از کاشت مو از خوردن نوشیدنی الکلی یا سیگار کشیدن خودداری کنید.
  5. حداقل تا یک هفته پس از کاشت مو، از مصرف بستنی و غذا های تند خودداری کنید.
  6. هنگام استفاده از لوسیون یا شامپو، طبق دستور پزشک عمل کنید.

سوالات متداول در مورد عوارض کاشت مو

عوارض کاشت مو اغلب در صورت بروز بعد از چند روز آشکار می شوند. کاشت مو، اگرچه به طور کلی بی خطر است، اما می تواند منجر به عوارض جانبی طولانی مدت مانند زخم، عفونت، تغییر در حس، ظاهر غیر طبیعی مو، و ریزش مداوم مو شود که ممکن است بسته به عوامل فردی مانند سلامت و تکنیک جراحی از نظر شروع و شدت متفاوت باشد. .
نظرات کسانی که کاشت مو انجام داده اند در مورد عوارض کاشت مو متفاوت است. برخی مشکلات جزئی مانند تورم یا خارش را تجربه می کنند، در حالی که برخی دیگر ممکن است عوارض نادری مانند عفونت یا جای زخم داشته باشند. به طور کلی، رضایت به دلیل بهبود ظاهر بالا است، اما برای درک خطرات فردی، مشورت با یک متخصص بسیار مهم است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان