لیزر موهای زائد و نازایی چه ارتباطی با هم دارند؟ آیا لیزر نواحی خصوصی ضرر دارد؟ شایعات زیادی درباره ی لیزر موهای زائد و نازایی وجود دارد که در این مقاله به بررسی دقیق و جامع این شایعات پرداخته ایم. کلینیک ترنم از پیشرفته ترین دستگاه های آمریکایی لیزر موهای زائد استفاده می کند و شما می توانید از این خدمات تحت نظر پزشک و تکنسین های حرفه ای بهره ببرید.
آیا لیزر موهای زائد در بانوان باعث نازایی می شود ؟
لیزر موهای زائد و نازایی عارضه یا در واقع شایعه دیگری است که بانوان برای انجام لیزر نگران آن هستند. نگرانی از آنجا به نظر می آید که در لیزر بیکینی یا اطراف آن ، پرتو لیزر عمیق تر شده و به تخمدان ها رسیده و در کار آنها ایجاد اختلال کند تا فرد نتواند باردار شود که الیزابت هیل استاد دانشکده پزشکی در دانشگاه نیویورک در پاسخ به این سوال می گوید : لیزرهایی که ما استفاده می کنیم با عمق نفوذ کمتر از یک میلی متر در پوست بوده و هیچ راهی به سمت تخمدان ندارد.
با این حال در ادامه توضیح داد اگر هم پرتو لیزر موهای زائد به تخمدان می رسید کاری نمی توانست انجام دهد ، چرا که عملکر لیزر روی رنگدانه های مو بوده و هیچ تاثیری روی باروری بانوان نخواهد داشت. بنابراین ، نگرانی درباره رابطه لیزر بیکینی و نازایی در بانوان وجود ندارد و بدین ترتیب می توانید با خیال راحت به لیزر موهای زائد بیکینی بپردازید.
چند ماه قبل از بارداری نباید لیزر کرد ؟
لیزر موهای زائد قبل از بارداری به طور کلی در اغلب موارد ضرری ندارد؛ اما همانند هر شیوه درمانی دیگر، لیزر موهای زائد نیز تابع برخی مراقبتهای خاص بوده که باید در نظر گرفته شود.
تعداد جلسات لیزر موهای زائد در بانوان اغلب در حدود ۴ جلسه بوده و به همین دلیل عموماً توصیه میشود از تاریخ شروع این فرآیند تا بارداری در حدود ۱۰ الی ۱۲ ماه صبر در نظر گرفته شود.
به عقیده متخصصین پوست و مو بهتر است به مدت ۳ الی ۶ ماه تا هنگام بارداری از لیزر خودداری کنید. این مسئله به ۲ دلیل اصلی است که عبارتند از:
- نخست آن که، در برخی شرایط ممکن است لیزر به پوست ضربه وارد کرده و نیاز به زمان برای بازسازی و بهبود وجود داشته باشد. با اعمال فاصله زمانی ۳ الی ۶ ماه بین لیزر و بارداری، به پوست فرصت میدهید تا بهبود یابد و احتمال هرگونه عوارض جانبی کاهش مییابد.
- دوم آن که، تغییرات هورمونی در دوران بارداری میتواند باعث رشد موهای زائد جدید در مناطق مورد درمان شود. این مسئله ممکن است به طور موقت رخ دهد؛ اما ممکن است باعث ایجاد نیاز به جلسات بیشتر لیزر گردد.
لیزر موی زائد در دوران بارداری
متخصصان موزدائی با لیزر را به کسانی که باردار هستند توصیه نمیکنند. علت این موضوع این است که دانشمندان مطالعهای انجام ندادند تا ثابت شود انجام این کار در دوران بارداری بیخطر است.
در دوران بارداری تغییرات هورمونی در بدن انسان ایجاد میشود. این مسئله ممکن است باعث رویش موهای زائد بیشتر شود. گرچه رشد موهای زائد بیشتر ممکن است ناخوشایند باشد اما اغلب این موها خود به خود از بین میروند.
اگر این موها خود به خود از بین نرفتند افراد میتوانند بعد از دوران بارداری با لیزر آنها را بردارند. دکترها از افراد میخواهند تا این کار را چند هفته بعد از بارداری انجام دهند.
آیا لیزر موهای زائد در ناحیه شرمگاهی ایمن است ؟
چه افرادی برای انجام لیزر مناسب نیستند ؟
افراد نامناسب برای لیزر موهای زائد عبارتند از:
- وجود اختلالات هورمونی
- مصرف دارو های خاص
- وجود بعضی بیماریها
- سابقه گوشت اضافه در محل عمل
- برنزه بودن
- سابقه تبخال مکرر
- وجود تاتوف خال و یا کک و مک در محل لیزر
- سابقه عفونت فعال مثل جوش های چرکی
- مصرف ایزوترتینویین
- مصرف دارو های حاوی طلا
- سابقه بیماری هایی مثل لوپوس
- افراد باردار
آیا لیزر موهای زائد باعث سرطان می شود ؟
مطلبی در نشریه healthline منتشر شده با این مضمون که ” این یک افسانه است که لیزر می تواند باعث ایجاد سرطان شود. در واقع طبق گفته بنیاد مراقبت از پوست ، گاهاً از این روش در درمان موارد خاصی از ضایعات پیش سرطانی نیز استفاده می گردد. ” پس هیاهوی ناشی از وجود سرطان با لیزر چیست ؟
فناوری لیزر ، مقداری اشعه از خود ساطع می کند و عموم مردم این تشعشعات را مرتبط با سرطان می دانند. اما تحقیقات اخیر نشان می دهد ، این اشعه بسیار کم بوده یعنی کمتر از چیزی که از یک تلفن همراه ساطع می شود. در توضیح باید گفت پرتو لیزر موهای زائد ، نوری متمرکز و شدید بوده اما طوری طراحی شده که تنها به سطحی ترین لایه پوست رسیده که فولیکول مو در آن قرار دارد و اصلاً به بافتهای داخلی بدن نفوذ پیدا نمی کند تا بتواند مشکلی ایجاد کند. همچنین تاکنون ، گزارشی مبنی بر اینکه لیزر روی فردی ایجاد سرطان کرده ، وجود ندارد.
چند نکته مراقبتی برای قبل و بعد از لیزر بیکینی
- حدود 48 ساعت قبل از لیزر بیکینی، ناحیه مورد نظر را فقط با تیغ اصلاح کنید.
- حداقل تا یک ماه قبل از لیزر، از اپیلاسیون و کندن موهای بیکینی از ریشه پرهیز کنید. لیزر فقط ریشه موهایی که در دوره رشد قرار گرفتهاند را میسوزاند؛ بهتر است ریشه مو سالم بماند تا نتیجه مطلوبی بگیرید.
- قبل از انجام لیزر، هرگونه محصولات پوستی را از ناحیه بیکینی پاک کنید.
- از خاراندن و لمس قسمتهای ملتهب خودداری کنید.
- تا 48 ساعت از استفاده از محصولات پوستی برای ناحیه بیکینی پرهیز کنید.
- از هرگونه فعالیت ورزشی و رفتن به استخر و جکوزی خودداری کنید.
- اگر جلسه بعدی لیزر با دوره قاعدگی تداخل پیدا کرد؛ وقت خود را به عقب بیاندازید.
- در طول دوره لیزر درمانی، از برنزه شدن و آفتاب گرفتن بپرهیزید.
لازم به ذکر است که پس از انجام لیزر، لازم است تا 48 ساعت از پوشیدن لباسهای تنگ خودداری کنید؛ همچنین دو هفته بعد از جلسه لیزر، کلیه نقاط مربوطه را شیو کنید.
عوارض لیزر موهای زائد
لیزر موهای زائد یک روش ایمن است. با این حال، مانند هر روش دیگری، احتمال عوارض جانبی محدودی وجود دارد.برای اینکه اشعه لیزر به پیاز مو برسد، باید از لایه سطحی پوست به نام اپیدرم عبور کند. پیاز مو در لایه درم قرار دارد که در زیر اپیدرم قرار دارد.
اپیدرم مانند پیاز و ساقه مو دارای ملانین است. به همین دلیل، اشعه لیزر در مسیر رسیدن به پیاز مو، اندکی توسط اپیدرم جذب می شود. به همین دلیل است که عوارض جانبی مانند سوختگی، تغییر رنگ پوست، زخم و سایر عوارض جانبی مشابه رخ می دهد.
لیزر نه تنها به بافت های داخلی بدن نفوذ نمی کند، بلکه حتی پوست اطراف موهای ناخواسته نیز از خطر آسیب و سرطان به دور خواهد بود. ضریب نفوذ لیزر موهای زائد فقط به اندازه ای است که به فولیکول ها و ریشه مو برسد و آنها را از بین ببرد. حتی موهای سفیدی که رنگدانه خاصی ندارند توسط لیزر به عنوان هدف شناسایی نمی شوند و تحت تاثیر قرار نمی گیرند.
پیشگیری ازعوارض جانبی لیزر موهای زائد
از گرم شدن پوست جلوگیری کنید،درمعرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرید،کرم ضد آفتاب استفاده کنید،برنزه نکنید،با احتیاط ازلوازم آرایش استفاده کنید،آب فراوان بنوشید.
باورهای اشتباه افراد درمورد لیزر موهای زائد
اکثر افراد به دلیل نداشتن اطلاعات دقیق در مورد لیزر موهای زائد به باورهای اشتباهی مانند ناباروری،سرطان،مشکلات پوستی و …در اثر لیزر موهای زائد رسیده اند.
طبق تحقیقات علمی انجام شده در سرتاسر جهان هیچ موردی از سرطان یا نازایی بعد از لیزر موهای زائد یا عوارضی بر اندام های داخلی بدن گزارش نشده است و به همین دلیل لیزر به عنوان یک روش غیر مضر مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا قرار گرفته است. . حتی در دوران بارداری خطری برای جنین وجود ندارد، اما توصیه می شود به دلیل درد یا استرس روحی به مادر، زایمان به تعویق بیفتد.
لیزر موهای زائد در دوران شیردهی
بسیاری از کاربران سایت مطب زیبایی ندای سلامت این پرسش را مطرح کردهاند که آیا انجام لیزر موهای زائد در دوران شیردهی نیز می تواند خطراتی را به دنبال داشته باشد یا خیر.
فعلا در حال حاضر طبق نظر متخصصین حوزه سلامت و زیبایی انجام عمل لیزر در دوران شیردهی خطرات خاصی را تا کنون به دنبال نداشته است، و البته برای محکم کاری شما میتوانید در دوران شیردهی لیزر موهای زائد ناحیه پستان را با استفاده از روش هایی مانند اپیلاسیون انجام دهید. و سایر نواحی بدن را می توانید با استفاده از لیزر از بین ببرید.
لیزر موهای زائد و سندورم تخمدان پلی کیستیک
یکی از مشکلاتی که زنان مبتلا به سندورم تخمدان پلی کیستیک با آن مواجه هستند، رشد موهای زائد در بخشهای مختلف بدن به ویژه صورت است. در این حالت، چیزی که میتواند این مشکل را کنترل کند، لیزر است. شما میتوانید با دارو و درمانهایی که پزشک توصیه میکند، رشد موهای زائد در این نواحی را متوقف کنید. سپس با لیزر میتوانید موهای از قبل رشد کرده را از بین ببرید. این روش بیخطر است و اگر مبتلا به این عارضه هستید، هیچ چیز را حادتر نمیکند. اصلا تاثیری بر این عارضه ندارد بلکه برای کنترل عوارض آن کمککننده نیز هست.
آیا لیزر باعث جوش می شود ؟
این شایعه خصوصاً در جوانان رواج یافته که لیزر باعث ایجاد جوش و آکنه می شود. آیا واقعاً لیزر جوش زدن را افزایش می دهد؟ در این زمینه باید گفت هیچ گونه تحقیق علمی در این زمینه وجود ندارد. اما متخصصان درباره آن توضیح داده اند که لیزر موهای زائد امکان خطر ابتلا به جوش را کاهش نیز می دهد.
به دلیل اینکه لیزر ، موها را از روی پوست به بیرون نمی کشد و از نور برای هدف گیری فولیکول مو استفاده می کند و با جلوگیری از رشد بیشتر مو و در نهایت ریزش مو به ارمغان می آید. در نتیجه ممکنست انجام لیزر موهای زائد منجر به کاهش جوش نیز شود. بنابراین نگرانی در این رابطه وجود ندارد و از نظر بالینی لیزر دلیلی اثبات شده برای افزایش آکنه و جوش نیست.
مطلب دیگری که باید در اینجا گفت ، در فرآیند رشد موها و اصلاح با روشهای مختلف بغیر از لیزر موهای زائد ، اغلب شاهد رشد موهای زیر پوستی خواهیم بود که مشکلات خود را در پی دارد و یکی از این مشکلات ایجاد جوش های زیر پوستی ناشی از رشد موها است. بدین منظور مزیت استفاده از لیزر موهای زائد این است که با رفع موهای زیر پوستی ، شاهد از بین رفتن جوش های زیر پوستی خواهیم بود.
هزینه لیزر موهای زائد چقدر است ؟
اولین نکته در هزینه لیزر وسعت ناحیه ای است که می خواهید لیزر کنید. در واقع هر چه ناحیه بزرگ تر باشد قیمت نیز متناسب با آن بالا خواهد رفت. از جمله عواملی که در تعیین هزینه لیزر موهای زائد موثر است، عبارتند از:
- مقدار حجم مو در محل لیزر
- تعداد جلسات که متخصص لیزر برای شما تعیین می کند.
- نوع دستگاه لیزر
- میزان تجربه متخصص لیزر