تصویر اپراتور لیزر در حال لیزر کردن زیر بغل زن جوان

لیزر موهای زائد برای چه کسانی ضرر دارد؟

لیزر یک روش پزشکی است که در آن از یک پرتو متمرکز نور برای از بین بردن موهای زائد استفاده می شود. در طی لیزر موهای زائد، دستگاه نوری از خود ساطع می کند که توسط رنگدانه ها (ملانین) موجود در مو جذب می شوند. انرژی نور به گرما تبدیل می‌ شود و به کیسه‌ های لوله‌ ای شکل درون پوست (فولیکول‌ های مو) که مو تولید می‌ کنند، آسیب می‌ رساند. این آسیب، رشد مو در آینده را مهار یا به تاخیر می اندازد. لیزر موهای زائد، روش ایمن و کم خطری است اما با این حال هر کسی نمی تواند از این روش استفاده کند. در نتیجه ما امروز در کنار شما به بررسی مضر بودن لیزر موهای زائد می پردازیم.

آیا لیزر موهای زائد ضرر دارد؟

در حالت کلی، لیزر مو های زائد در صورتی که توسط یک اپراتور حرفه ای و با بهداشت کامل انجام شود ضرری ندارد. البته خیلی از افراد به اشتباه تصور می کنند که لیزر کردن مو های زائد باعث سرطان می شود؛ در صورتی که این چنین نیست. حتی گاهی اوقات از این روش برای درمان اشکال خاصی از ضایعات پیش سرطانی استفاده می شود. توجه داشته باشید که لیزر های مورد استفاده برای حذف موهای زائد یا سایر روش‌ های پوستی دارای حداقل تابش هستند. به علاوه، حداقل مقدار آن فقط روی سطح پوست اعمال می شود. بنابراین، خطر ابتلا به سرطان را ندارند و می توانیم بگوییم که برای کسی ضرر ندارند.

قرمزی پوست بعد از لیزر موهای زائد

حتی خیلی از افراد می گویند که آیا لیزر موهای زائد می تواند باعث ناباروری شود؟ این هم یک افسانه است که لیزر موهای زائد می تواند باعث ناباروری شود. به طور کلی فقط سطح پوست تحت تأثیر لیزر قرار می گیرد؛ در نتیجه حداقل تشعشعات حاصل از این روش نمی توانند به هیچ یک از اندام های فرد نفوذ کنند. البته اگر در حال حاضر قصد بارداری دارید، در مورد خطرات احتمالی با پزشک خود صحبت کنید.

لیزر موهای زائد برای چه افرادی مضر است؟

هر فردی که موهای زائد بدن داشته باشد می تواند لیزر موهای زائد را انجام دهد؛ چون که این روش عموما یک عمل زیبایی است و ممکن است ظاهر یا تصویر شما را بهبود بخشد. بسیاری از افراد نیز ترجیح می دهند که مرتباً اصلاح نکنند. اما هر کسی هم نمی تواند از لیزر مو های زائد استفاده کند؛ اشخاصی از قبیل:

  1. زنانی با مشکل هیرسوتیسم: زمانی که زنان در مناطقی که مردان معمولاً دارای مو هستند، مو های تیره یا ضخیم داشته باشند.
  2. افراد دارای هیپرتریکوزیس: زمانی که مردان یا زنان دارای موهای زائد در هر نقطه از بدن خود هستند.
  3. کسانی که دارو هایی، از جمله استروئید های آنابولیک و قرص های ضد بارداری مصرف می کنند.
  4. کسانی که دچار عدم تعادل هورمونی، به ویژه افزایش سطح تستوسترون یا آندروژن هستند.
  5. افرادی که درگیر اختلالات ارثی یعنی بیماری هایی که از طریق ژن ها از والدین به فرزندان منتقل می شوند، هستند.
  6. بیمارانی که به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) دچار شده اند.
  7. افرادی که تومور دارند؛ چون که برخی از تومور ها بر روی هورمون های تولید کننده مو تاثیر می گذارند و فعالیت آن ها را بیشتر می کنند.

کدام بیماری ها مانع انجام لیزر موهای زائد می شوند؟

به طور کلی، برخی از بیماری ها مانع از لیزر شدن مو های زائد می شوند و به همین دلیل قبل از انجام لیزر موهای زائد حتما باید در مورد این موضوع پزشک خود کرد. به طور کلی برخی از بیماری هایی که مانع از لیزر موهای زائد می شوند، به شرح زیر هستند:

اسکار کلوئیدی

اسکار کلوئید زمانی اتفاق می‌ افتد که زخم‌ ها به‌ درستی بهبود نمی‌ یابند و به‌ ویژه برای افرادی که به دنبال لیزر موهای زائد هستند، می‌ توانند خطرناک باشند. پوست معمولاً در طول این فرآیند بلند می شود که می تواند آن را در طول عمل آسیب پذیر کند. مواردی وجود دارد که ممکن است مشاور شما همچنان بتواند لیزر موهای زائد را انجام دهد. با این حال، ضروری است که از خطرات آن آگاه باشید و قبل از تصمیم گیری نهایی در این مورد کاملاً مطلع شوید.

ضایعات و زخم های باز

لیزر موهای زائد می تواند به خصوص در مناطقی از بدن که ضایعات یا زخم های باز وجود دارد، دردناک باشد. بنابراین ایده خوبی است که این عمل را تا بهبودی کامل به تعویق بیندازید.

تبخال

حذف موهای زائد با لیزر زمانی امکان پذیر است که ویروس تبخال تحت کنترل باشد. با این حال، به خاطر داشته باشید که قبل از مشاوره، باید مطمئن شوید که داروهای تجویزی برای تبخال را به طور کامل مصرف کرده اید و این وضعیت تان در حال بهبودی است. تبخال به‌ عنوان یکی از بیماری‌ های مسری پوستی در نظر گرفته می‌ شود؛ پس اگر اپراتور ها در ابتدا از شما دوری گزیدید تعجب نکنید. پس از برطرف شدن مشکل، می توانید این روش را انجام دهید.

عکس تبخال

صرع

معمولاً به مبتلایان به صرع ناشی از نور، توصیه می کنیم که از لیزر موهای زائد خودداری کنند، مگر اینکه یادداشتی مبنی بر مجوز این روش از پزشک خود داشته باشند. اگر تصمیم دارید از این روش استفاده کنید، باید محافظ چشمی برای شما ارائه شود که نور را مسدود کند تا احتمال تشنج به حداقل برسد.

هیرسوتیسم

هیرسوتیسم یک بیماری ژنتیکی است که باعث می شود زنان رشد بیش از حد مو را تجربه کنند. موها عموماً ضخیم و تیره هستند که به راحتی دیده می شوند. لیزر موهای زائد می تواند راهی موثر برای خلاص شدن از شر این موهای زائد باشد. شایان ذکر است که این روش برای مبتلایان به هیرسوتیسم ممکن است بیشتر طول بکشد (احتمالاً چندین ما) و به طور کلی در زنان با پوست رنگ پریده و موهای تیره مؤثرتر است.

عکس دختر مبتلا به هیرسوتیسم

سرطان

افراد مبتلا به سرطان پوست هم نمی توانند لیزر کنند.

سوالات متداول در مورد ضررهای لیزر موهای زائد

این روش در دوران بارداری به هیچ عنوان توصیه نمی شود. این در درجه اول به این دلیل است که هیچ مطالعه انسانی، ایمن بودن لیزر موهای زائد در دوران بارداری را اثبات نکرده است. ممکن است برای موهای زائد که در دوران بارداری رشد کرده اند، لیزر موهای زائد را بخواهید. اما با این حال، در بیشتر موارد، این موها خود به خود می ریزند، بنابراین اگر تا پایان بارداری خود صبر کنید، ممکن است نیازی به درمان دارویی نداشته باشید. اگر باردار هستید و به دنبال لیزر موهای زائد هستید، تا بعد از زایمان صبر کنید. پزشک شما احتمالاً توصیه می کند که چند ماه صبر کرده تا اختلالات هورمونی شما از بین بروند و سپس لیزر کنید.
اشعه لیزر موهای زائد زمانی که به درستی توسط متخصصان آموزش دیده استفاده شود، به طور کلی ایمن در نظر گرفته می شود. با این حال، مانند هر روش پزشکی که شامل لیزر است، اگر به درستی اجرا نشود، خطرات بالقوه ای وجود دارد. لیزر ملانین را در فولیکول های مو هدف قرار می دهد و آنها را گرم می کند تا موها را از بین ببرد. این فرآیند می تواند باعث ناراحتی یا تحریک جزئی پوست شود، اما عوارض جانبی جدی زمانی که توسط پزشکان با تجربه انجام شود نادر است.
در پاسخ به اینکه آیا لیزر برای قلب ضرر دارد، به عنوان یک متخصص لیزر موهای زائد می توانم به شما اطمینان دهم که لیزر موهای زائد برای قلب مضر نیست. لیزر مورد استفاده در رفع موهای زائد ملانین یا رنگدانه موجود در فولیکول‌های مو را هدف قرار می‌دهد و به اندازه کافی به عمق بدن نفوذ نمی‌کند که بر قلب یا سایر اندام‌های داخلی تأثیر بگذارد. انرژی لیزر به طور خاص توسط فولیکول‌های مو جذب می‌شود و منجر به تخریب آن‌ها بدون تاثیر بر بافت‌ها یا اندام‌های اطراف می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان