علت برگشت موهای زائد بعد از لیزر

همه افراد برای داشتن ظاهری آراسته و حفظ نظافت شخصی به دنبال روش هایی برای حذف موهای زائد هستند. یکی از موثرترین روش‌ ها برای رفع موهای زائد بدن، لیزر موهای زائد است که پس از اتمام دوره، پوستی بدون مو و صاف خواهید داشت. لیزر رنگدانه‌ های مو را مورد هدف قرار داده و با استفاده از پرتوهای نور، فولیکول‌ های مو را از بین می‌ برد.

در واقع رنگدانه‌ ها، حرارت ناشی از لیزر را جذب کرده و موجب تخریب فولیکول می‌ شوند. در این صورت فولیکول‌ ها دیگر قابلیت رشد مو را نخواهند داشت. اگر چه اکثر افراد از اثرات و نتایج لیزر موهای زائد بدن رضایت دارند؛ اما برخی دیگر دچار برگشت موهای زائد بعد از لیزر می شوند. برگشت موهای زائد بعد از لیزر به دلایل مختلف اتفاق می افتد که در ادامه به آن ها اشاره می‌ کنیم.

لیزر

دلیل رشد مجدد مو بعد از لیزر

ممکن است شما هم جزو افرادی باشید که برگشت موهای زائد بعد از لیزر را تجربه کرده اید. به نظر شما علت این اتفاق چیست؟ اصلی ترین علت برگشت موهای زائد بعد از لیزر این است که در طول درمان به صورت ناقص به فولیکول های مو آسیب وارد شده است. زیرا هدف از لیزر موهای زائد، مورد هدف قرار دادن فولیکول ها و آسیب زدن به آن ها است تا دیگر قابلیت تولید مو نداشته باشند.

با این وجود در زمان انجام لیزر همه فولیکول‌ ها در یک فاز رشد نخواهند بود؛ به همین دلیل برخی از آن ها در امان می‌ مانند. بدن قادر است همه سلول‌ های آسیب دیده حتی فولیکول‌ های مو را بازسازی کند؛ از این رو برگشت موهای زائد بعد از لیزر مشاهده می شود. البته برخی از عوامل و داروها نیز می‌ توانند باعث این اتفاق شوند. در ادامه به دلایل رشد مجدد مو بعد از لیزر اشاره می‌ کنیم:

اختلالات هورمونی

یکی از اصلی‌ترین دلایل برگشت موهای زائد بعد از لیزر، اختلالات هورمونی است. برخی از هورمون‌ های بدن، رشد مو و فولیکول‌ ها را تحریک می‌ کنند. گاهی اوقات ممکن است این هورمون‌ ها دچار اختلال شوند و میزان آن ها افزایش یابد. برای مثال زنان باردار معمولا اختلالات هورمونی را تجربه می‌ کنند و تولید هورمون‌ های بدن آن ها دچار تغییر خواهد شد.

علاوه بر این برای افرادی که در سن نوجوانی برای لیزر درمانی اقدام کرده‌ اند، بالا رفتن سن ممکن است با تغییرات هورمونی و برگشت موهای زائد همراه باشد. بعضی از افرادی که لیزر انجام داده‌ اند نیز ممکن است درگیر بیماری‌ های مربوط به هورمون شوند که در این صورت رشد مجدد موهای زائد را مشاهده خواهند کرد.

اخلالات هورمونی

رنگ پوست یا مو

رنگ پوست یا موهای شما نشان می‌ دهد که لیزر تا چه اندازه برای شما موثر است. در حال حاضر لیزر تنها بر روی موهای مشکی تاثیر فراوانی دارد و موهای سفید، خاکستری یا بور نتیجه خوبی از لیزر نخواهند گرفت.

زمان و تعداد جلسات لیزر

یکی دیگر از عواملی که بر روی برگشت موهای زائد بعد از لیزر تاثیر گذار است، زمان و تعداد جلسات خواهد بود. در صورتی که میزان ملانین زیاد باشد، لیزر به خوبی فولیکول ها را از کار می اندازد؛ در نتیجه رشد موهای زائد متوقف می شود. برای اینکه بعد از لیزر، برگشت مو را تجربه نکنید باید درمان خود را به موقع انجام دهید و تعداد جلسات خود را تکمیل کنید.

کیفیت لیزر درمانی

اگر می خواهید از برگشت موهای زائد بعد از لیزر پیشگیری کنید، باید درمان را در مراکز لیزر معتبر و با استفاده از دستگاه های پیشرفته انجام دهید. علاوه بر این، اپراتور لیزر باید تجربه کافی برای انجام این کار داشته باشد. کیفیت لیزر درمانی به طور مستقیم بر روی نتیجه تاثیر می گذارد. حرارت و شدت نور لیزر باید مناسب باشد تا بتواند بدون آسیب به پوست، فولیکول های مو را از بین ببرد.

کیفیت لیزر درمانی تا حد زیادی به نوع دستگاه و مهارت اپراتور بستگی دارد؛ بنابراین بهتر است با صرف هزینه بیشتر، در مراکز لیزر معتبر تحت درمان قرار بگیرید.

تناژ مختلف رنگ های پوست

موهای زائد چند وقت بعد از لیزر برمیگردند؟

معمولا موها بعد از لیزر مجددا رشد می کنند اما برگشت موهای زائد بعد از لیزر چند وقت بعد اتفاق می افتد؟ رشد مجدد موها بعد از لیزر درمانی به عوامل مختلفی مثل رنگ پوست، نوع مو، اثربخشی درمان و … بستگی دارد. معمولا بعد از درمان اولیه موها دوباره رشد می کنند، اما ظریف تر و روشن تر هستند. با درمان های بعدی و با تعداد جلسات بیشتر، موها به میزان بیشتری از بین می روند و رشد آنها کاهش می یابد.

به طور کلی بعد از انجام هر جلسه لیزر، موها دوباره رشد می کنند و پس از گذشت چند روز دچار ریزش می شوند. پیروی از نکات و دستورالعمل‌ های گفته شده توسط تکنسین از جمله جلوگیری از کندن موها و پرهیز از قرار گرفتن در معرض آفتاب، در نتیجه درمان تاثیر به سزایی دارد و از برگشت موهای زائد بعد از لیزر جلوگیری خواهد کرد.

لیزر

آیا لیزر موهای زائد دائمی است؟

لیزر موهای زائد فولیکول های مو را از بین می برد و باعث قطع رشد موها می شود. در جلسات اول لیزر نباید انتظار داشته باشید که همه موهای شما از بین بروند؛ چرا که در این جلسات فقط فولیکول مو آسیب می‌ بیند و موها مجددا رشد می‌ کنند. اما با تکمیل جلسات، بخش زیادی از موهای شما از بین خواهند رفت. اگر چه لیزر، رشد موهای زائد را به تعویق می‌ اندازد و باعث می‌ شود که موها برای زمان طولانی رشد نکنند، اما نمی‌ تواند به طور دائمی آن ها را حذف کند.

بنابراین باید توجه داشته باشید که هیچ تضمینی برای دائمی بودن لیزر درمانی وجود ندارد و در برخی افراد احتمال برگشت موهای زائد بعد از لیزر وجود خواهد داشت. رشد مجدد موها به بدن افراد بستگی دارد.

لیزر

بهترین دستگاه برای لیزر دائمی موهای زائد

از آنجایی که لیزر درمانی علاوه بر زمان بر بودن، به صرف هزینه زیادی هم نیاز دارد باید به دنبال انتخاب بهترین دستگاه لیزر باشید. اما وجود دستگاه های لیزر مختلف باعث می شود که در انتخاب بهترین دستگاه سردرگم شوید. توجه داشته باشید که بر اساس رنگ پوست و نوع موهای خود باید دستگاه لیزر را انتخاب نمایید. برخی از بهترین دستگاه ها برای لیزر دائمی موهای زائد به شرح زیر هستند:

لیزر

لیزر الکساندرایت

لیزر الکساندرایت یکی از موثرترین و معروف‌ ترین دستگاه‌ های لیزر است که طول موج ۷۵۵ نانومتری دارد. این دستگاه برای افرادی که رنگ پوست آن ها روشن تا زیتونی است بسیار موثر بوده و به سرعت عمل می‌ کند. علاوه بر این الکساندرایت موهای نازک و ظریفی که با استفاده از دستگاه‌ های دیگر از بین نمی‌ روند را هم رفع می‌ کند. این دستگاه با سیستم خنک کننده خود درد لیزر را کاهش می‌ دهد.

لیزر ICE Platinum

لیزر ICE Platinum برای از بین بردن موهای زائد از سه طول موج استفاده می‌ کند. این دستگاه به آرامی پوست را گرم می کند و بدون اینکه به بافت های اطراف آسیبی وارد کند، فولیکول مو را مورد هدف قرار داده و از بین می برد. ICE Platinum با طول موج ۸۱۰ نانومتر کار می کند و باید به صورت مکرر بر روی پوست کشیده شود. این دستگاه نیز دارای سیستم خنک کننده است تا درد را به حداقل برساند.

با استفاده از این دستگاه حداکثر به ۸ تا ۱۰ جلسه لیزر نیاز خواهید داشت و پس از آن شاهد رشد موهای زائد خود نخواهید بود. لیزر ICE Platinum را می توان برای قسمت های ظریف و کوچکی مانند سوراخ های بینی و گوش ها استفاده کرد.

جلوگیری از رشد موهای زائد بعد از لیزر

در هر جلسه لیزر، تقریبا ۱۵ درصد از موهای زائد از بین می روند. این روند تا زمانی ادامه دارد که همه موها از بین بروند. بعد از تکمیل دوره درمان، ۹۰ درصد موها به طور کامل از بین می‌ روند، اما نیاز است که هر ۶ ماه یا سالی یک بار، یک جلسه لیزر در برنامه خود داشته باشید. این جلسات به از بین رفتن موهای باقی مانده کمک می کنند. برای جلوگیری از برگشت موهای زائد بعد از لیزر باید نکات زیر را رعایت نمایید:

لیزر

جلوگیری از کندن موها

وکس و اپیلاسیون موهای زائد بین جلسات لیزر باعث پرپشتی و ضخیم شدن موها می‌ شود. به همین دلیل پزشکان پیشنهاد می کنند که بین جلسات از اصلاح موهای زائد به خصوص با موم خودداری نمایید.

مرطوب نگه داشتن پوست

پوست‌ های خشک همواره در معرض تحریک شدن هستند. خشکی پوست مشکلات زیادی به دنبال خواهد داشت؛ برای مثال ممکن است بعد از لیزر، پوست دچار ترک یا پوسته پوسته شدن شود. باید از نرم کننده‌ های پوستی یا لوسیون‌ های مرطوب کننده استفاده نمایید تا رطوبت پوستتان را حفظ کنید و درگیر چنین مشکلاتی نشوید.

درمان اختلالات هورمونی

اختلالات هورمونی باعث برگشت موهای زائد بعد از لیزر می‌شوند. از این رو بهتر است پیش از لیزر درمانی، با آزمایش خون میزان هورمون‌ های بدن را بررسی کنید و در صورت وجود مشکل به پزشک متخصص مراجعه کرده و دارو مصرف نمایید.

کاهش تعداد دفعات شیو

اگر چه هنوز به صورت علمی تایید نشده است که شیو موهای زائد باعث افزایش ضخامت و پرپشتی موها می‌ شود؛ اما ‌پزشکان توصیه می‌ کنند که بین جلسات لیزر، تعداد دفعات شیو را کاهش دهید.

تعداد جلسات لیزر

یکی از سوالات پرتکرار که همه مراجعه کنندگان قبل از لیزر می پرسند، در رابطه با تعداد جلسات لیزر است. به طور قطعی نمی توان تعداد جلسات مورد نیاز لیزر را اعلام کرد. معیارهای زیادی وجود دارد که بر روی افزایش یا کاهش تعداد جلسات تاثیر گذار هستند. رنگ پوست، ضخامت موهای زائد، اختلالات هورمونی و … جزو عوامل تعیین کننده تعداد جلسات لیزر هستند.

علاوه بر این، سیستم بدنی خانم ها با آقایان متفاوت است؛ به همین دلیل تعداد جلسات مورد نیاز آن ها نیز به دلیل تفاوت در عوامل بیولوژیکی متفاوت خواهد بود. همچنین نواحی مختلف بدن نیز به تعداد جلسات متفاوتی برای رفع کامل موهای زائد نیاز دارند. به طور کلی همه افراد برای لیزر بدن به حداقل ۶ تا ۸ جلسه نیازمند هستند. فاصله زمانی بین جلسات نیز متغیر و بین ۳۰ تا ۴۰ روز خواهد بود. بهتر است فاصله بین جلسات لیزر به طور دقیق رعایت شود؛ چون کاهش یا افزایش این زمان می تواند منجر به برگشت موهای زائد بعد از لیزر شود.

لیزر

جمع بندی

امروزه لیزر پرطرفدار ترین و موثرترین روش برای از بین بردن موهای زائد صورت و بدن به شمار می‌ رود. علم پزشکی تا حدی پیشرفت کرده که توانسته است به دغدغه رفع موهای زائد پایان دهد. برای لیزر درمانی باید از بهترین دستگاه استفاده کنید تا شاهد رفع موهای زائد خود باشید. برخی از افراد بعد از لیزر درمانی، برگشت مو دارند که این مشکل به دلایل مختلفی رخ می دهد.

برای اینکه برگشت موهای زائد بعد از لیزر را تجربه نکنید باید دستورالعمل ها و نکات مربوط به درمان را رعایت کنید، مشکلات هورمونی را برطرف نمایید و جلسات لیزر را به موقع انجام دهید. علاوه بر این توجه داشته باشید که لیزر باید در یک کلینیک معتبر و توسط یک فرد ماهر انجام شود تا تاثیر گذار باشد.

سوالات متداول در مورد علت برگشت موهای زائد بعد از لیزر

فاصله زمانی بین جلسات لیزر موهای زائد معمولاً بین 4 تا 6 هفته است. این فاصله زمانی به این دلیل است که فولیکول های مو در چرخه رشد خود سه مرحله دارند: فاز آناژن: این مرحله، مرحله رشد فعال مو است و حدود 80 درصد از فولیکول های مو در این مرحله قرار دارند. فاز کاتاژن: این مرحله، مرحله انتقال از رشد فعال به استراحت است و حدود 10 درصد از فولیکول های مو در این مرحله قرار دارند. فاز تلوژن: این مرحله، مرحله استراحت مو است و حدود 10 درصد از فولیکول های مو در این مرحله قرار دارند.
لیزر بیکینی معمولاً به 6 تا 8 جلسه برای کاهش 80 تا 90 درصد موهای زائد نیاز دارد. در برخی موارد، ممکن است نیاز به جلسات بیشتری باشد.
علت اصلی به وجود آمدن موهای زیرپوستی بعد از لیزر، اصلاح موهای زائد برخلاف جهت رویش آنها است. زمانی که موها برخلاف جهت رویش خود اصلاح می شوند، ممکن است قسمتی از ساقه مو در زیر پوست باقی بماند. این قسمت از مو می تواند باعث تحریک پوست و ایجاد موهای زیرپوستی شود.
نوع پوست: لیزر موهای زائد برای همه انواع پوست مناسب نیست. افرادی که پوست تیره یا برنزه دارند، ممکن است نتیجه کمتری از لیزر بگیرند. ضخامت مو: موهای ضخیم تر ممکن است به لیزر کمتر واکنش نشان دهند. رنگ مو: موهای تیره تر بیشتر به لیزر واکنش نشان می دهند. فاز رشد مو: لیزر فقط فولیکول های مو را در فاز آناژن هدف قرار می دهد. اگر موها در فاز کاتاژن یا تلوژن باشند، لیزر تأثیری روی آنها نخواهد داشت. فاصله زمانی بین جلسات لیزر: فاصله زمانی بین جلسات لیزر باید حداقل 4 تا 6 هفته باشد. اگر فاصله بین جلسات لیزر کمتر از این باشد، ممکن است فولیکول های مو در فاز آناژن قرار نداشته باشند و لیزر تأثیری روی آنها نداشته باشد. رعایت نکردن دستورالعمل های قبل و بعد از لیزر: عدم رعایت دستورالعمل های قبل و بعد از لیزر می تواند باعث کاهش اثربخشی لیزر شود. داشتن بیماری های پوستی: برخی از بیماری های پوستی، مانند پسوریازیس یا اگزما، می توانند باعث کاهش اثربخشی لیزر شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان

هر ۲ جلسه لیزر فول بادی = ۱ فیشیال رایگان