آیا با عوارض بوکال فت آشنایی کامل دارید؟ بوکال فت یا تخلیه چربی دهانی یک نوع عمل جراحی زیبایی محسوب می شود که پزشک متخصص آن را به صورت سرپایی انجام می دهد و هدف از انجام آن، کاهش حجم چربی های موجود در ناحیه گونه ها می باشد. بوکال فت نیز مانند هر جراحی دیگری، عوارضی به همراه دارد. معمولا این عوارض به خاطر شرایط محیطی، خطای پزشک و یا ویژگی های ژنتیکی بیمار رخ می دهد. البته لازم به ذکر است، که این عوارض موقتی هستند و به مرور زمان از بین می روند، اما گاهی در موارد نادر مشکلات جدی تری ایجاد می شود. در این مطلب با ما همراه باشید تا با عوارض بوکال فت به صورت کامل آشنا شوید تا بتوانید با آگاهی کامل تصمیم گیری کنید.
شایع ترین عوارض بوکال فت چیست؟
بوکال فت مانند هر جراحی دیگری عوارضی به همراه دارد، که در بخش زیر به دو مورد از شایع ترین عوارض بوکال فت اشاره شده است:
خونریزی بعد از بوکال فت
یکی از شایع ترین عوارض بوکال فت، خونریزی می باشد که به ندرت اتفاق می افتد. بیشتر اوقات این عارضه به خاطر آسیب به عروق خونی در ناحیه جراحی و یا حرکت غیر مناسب سر بعد از عمل جراحی اتفاق می افتد. این مشکل موقتی و قابل کنترل می باشد، اما در صورت عدم مراقبت بعد از عمل منجر به پیچیدگی های بیشتری خواهد شد. یکی از علت های اصلی خونریزی بعد از بوکال فت، افزایش فشار خون در ناحیه مورد جراحی می باشد. یعنی با حرکت ناگهانی سر به پایین یا بالا، جریان خون در ناحیه مورد جراحی افزایش می یابد. در نهایت، با این اتفاق رگ های خونی در ناحیه جراحی باز شده و موجب خونریزی می شود. به همین خاطر بهتر است، در شب های اول بعد از جراحی دو بالش زیر سر خود قرار دهید تا سر شما بالاتر از بدن قرار گیرد.
همچنین تا مدتی از مصرف داروهای رقیق کننده خون، الکل و سیگار اجتناب نمایید. زیرا، این مواد موجب افزایش خونریزی در این ناحیه موردنظر می شود. در نتیجه باید گفت، شما با رعایت دقیق نکات مراقبتی و مدیریت مناسب، می توانید خونریزی پس از جراحی بوکال فت را کنترل کنید.
کبودی بعد از بوکال فت
کبودی از دیگر عوارض شایع بعد از بوکال فت می باشد، که به خاطر آسیب به رگ های خونی کوچک در ناحیه جراحی ایجاد می شود. کبودی بعد از عمل بوکال فت یک نوع واکنش طبیعی بدن می باشد، که شدت آن در افراد متفاوت است. اوایل این کبودی موقتی و به رنگ قرمز و یا بنفش می باشد که به مرور زمان رنگ آن تغییر کرده و به زرد یا سبز تبدیل می شود. شدت کبودی در افراد مختلف به ژنتیک آن ها بستگی دارد. یعنی افرادی که به شکل طبیعی مستعد کبودی هستند بعد از این عمل، کبودی های بیشتری را تجربه خواهند کرد. یا کسانی که داروهای رقیق کننده یا ضد التهابی مصرف می کنند، بیشتر در معرض کبودی قرار می گیرند.
برای کاهش شدت و مدت زمان کبودی پس از عمل بوکال فت، از کمپرس سرد یا یخ استفاده کنید. این کار باعث کاهش التهاب و بهبود گردش خون در ناحیه مورد نظر خواهد شد. همچنین، هنگام خوابیدن در روزهای ابتدایی پس از جراحی سر خود را به سمت بالا قرار دهید تا از افزایش جریان خون در ناحیه گونه ها جلوگیری شده و باعث کاهش کبودی شود.
آیا عوارض بوکال فت دائمی است؟
یکی از سوالات متداولی که در مورد این جراحی مطرح می شود، این است که آیا عوارض بوکال فت دائمی است؟ دائمی بودن عوارض آن به شرایط افراد و مراقبت های بعد از جراحی بستگی دارد. در ابتدا باید گفت، که چربی های برداشته شده از ناحیه گونه بعد از بوکال فت، به صورت دائمی از بین رفته و برگشت پذیر نمی باشند. یعنی صورت شما به شکلی طولانی مدت باریک و ظریف خواهد بود. عوارض شایع بوکال فت مانند تورم، کبودی و درد موقتی هستند و چند روز نهایت تا چند هفته بعد از جراحی از بین می روند.
اما در موارد نادر، بعضی از عوارض طولانی مدت و با دائمی در افراد مشاهده می شود. به عنوان مثال، اگر جراح از تکنیک های غیر حرفه ای استفاده کند یا بیمار بعد از عمل مراقبت های لازم را رعایت نکند، با مشکلاتی نظیر بی حسی ناحیه مورد نظر، آسیب به عصب ها و یا تغییر شکل صورت مواجه خواهد شد. در نتیجه باید گفت، مراقبت های مناسب بعد از جراحی اهمیت بسیار زیادی دارد تا از بروز هرگونه عارضه جدی یا دائمی جلوگیری شود.
راه های پیشگیری از عوارض بوکال فت
راه های پیشگیری و مراقبت های بعد از عمل بوکال فت برای جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی بسیار مهم می باشد تا نتیجه مطلوب حاصل شود. بعد از این عمل، خوردن غذا برای افراد سخت و همراه با درد می باشد. به همین خاطر از غذاهای نرم و مایعات مانند سوپ استفاده کنید تا هیچگونه فشاری به ناحیه جراحی شده وارد نشود. در هنگام خواب برای زیر سر خود از دو بالش استفاده کنید، تا ورم و خونریزی کاهش یافته و فرآیند بهبود سریع تر شود.
از دیگر روش های پیشگیری از عوارض بوکال فت این است که دهان خود را به صورت منظم با دهان شویه شستشو دهید و مسواک بزنی، زیرا رعایت بهداشت دهان و دندان از اهمیت بالایی برخوردار است. همچنین، از آنتی بیوتیک مصرف کنید تا از بروز عفونت های احتمالی جلوگیری شود. تا مدتی نباید ورزش های سنگین انجام دهید، زیرا فشار زیادی به ناحیه جراحی شده وارد کرده و موجب باز شدن بخیه ها خواهد شد. پس از بوکال فت تا مدتی از سیگار کشیدن و مصرف الکل پرهیز نمایید. این مواد فرآیند بهبودی را مختل کرده و خطر عفونت را افزایش می دهند.
چه کسانی نباید بوکال فت انجام دهند؟
افرادی که به مصرف سیگار، دخانیات و یا الکل اعتیاد دارند، نباید عمل بوکال فت را انجام دهند. زیرا، استفاده و مصرف آن ها فرآیند بهبودی را مختل کرده و باعث بروز عفونت و دیگر مشکلات در افراد می شود. کسانی که اضافه وزن دارند نباید این عمل زیبایی را انجام دهند، مگر این که قبل از انجام آن وزن خود را کاهش دهند. کسانی که به بیماری های خاصی مبتلا هستند یا داروهای خاص مصرف می کنند، با دقت بیشتری اقدام به جراحی کنند تا از بروز خونریزی در حین و بعد از جراحی جلوگیری شود.
جراحی بوکال یک عمل بسیار حساس می باشد که به دقت و تجربه بالای جراح نیاز دارد. کسانی که به دنبال جراحی ارزان قیمت هستند، بهتر است آن را انجام ندهند، زیرا کیفیت انجام جراحی بر قیمت اولویت دارد.
آیا بوکال فت باعث ایجاد اسکار می شود؟
بوکال فت مانند هر عمل جراحی دیگری با عوارض و خطراتی همراه است، یکی از این عوارض ایجاد اسکار می باشد. هنگام انجام این عمل زیبایی، جراح برشی در داخل دهان ایجاد می کند تا چربی ها را خارج کند. به همین خاطر، این برش ها در قسمت داخلی گونه ها و به دور از سطح پوست قرار دارند. بنابراین، در ظاهر هیچگونه زخمی دیده نمی شود. گاهی، بدن به این برش ها واکنش نشان داده و باعث بروز اسکار می شود. این اسکارها به صورت داخلی باقی می مانند که برای بعضی از افراد ناراحت کننده است.
یکی از عوامل مهمی که باعث ایجاد اسکار می شود، نحوه بهبودی بافت ها بعد از جراحی می باشد. اگر بیمار بعد از بوکال فت مراقبت های لازم را انجام ندهد یا عفونت رخ دهد، احتمال به وجود آمدن اسکار در فرد بیشتر می شود. در نتیجه، رعایت نکات و مراقبت های بعد از جراحی بسیار مهم می باشد.