درمان خشکی لب اگر جدی گرفته نشود می تواند باعث آزار و دردسرتان شود. عوامل مختلفی در ایجاد خشکی لب ها دخالت دارند که با شناخت این عوامل می توانید جهت درمان اقدام کنید. کلینیک ترنم شما را با روش های خانگی درمان خشکی لب آشنا می کند.
علت خشکی لب چیست؟
اگر فکر می کنید ممکن است دلیل خشکی لب شما چیزی جدی تر از هوای سرد و خشک زمستان است، این هفت علامت شایع؛ اما هشداردهنده را بررسی کنید.
خشکی لب یکی از مشکلات رایجی است که بسیاری از افراد با آن مواجه می شوند. این مشکل می تواند به دلایل مختلفی مانند تغییرات آب و هوایی، تغذیه نامناسب، استفاده از محصولات آرایشی یا مشکلات داخلی بدن مانند اختلالات صفراوی بروز کند. خشکی لب معمولاً با ترک خوردن و پوسته پوسته شدن همراه است و می تواند باعث ناراحتی و آزار افراد شود. در این میان، روش های مختلفی برای درمان خشکی لب وجود دارد که هرکدام از آن ها بر اساس علت بروز این مشکل متفاوت هستند. از استفاده از پمادها و بالم های مرطوب کننده گرفته تا تغییرات در عادات روزانه و مراقبت های ویژه در دوران های خاص مانند بارداری یا زمستان، همه می توانند به بهبود وضعیت لب ها کمک کنند.

زیباجویان عزیز لطفا جهت دریافت نوبت و یا مشاوره با متخصصان پوست و مو کلینیک ترنم تماس بگیرید:
اگر شما هم با مشکل خشکی لب مواجه هستید و به دنبال روش های موثر برای درمان آن هستید، این مقاله به شما کمک خواهد کرد تا بهترین روش ها را برای حفظ سلامت و رطوبت لب هایتان پیدا کنید. در ادامه به بررسی عوامل مختلفی که باعث خشکی لب می شوند، مانند صفرا، تغییرات فصلی، رژیم غذایی یا حتی استفاده از رژ لب، پرداخته و راه حل هایی برای درمان این مشکل پیشنهاد خواهیم داد.
خشکی لب به دلیل عفونت قارچی
همه ی ما در پوست خود قارچ هایی داریم و ترک خوردگی لب ها می تواند نشان دهنده ی این باشد که پوست بیش از اندازه قارچ تولید می کند. این قارچ ها می توانند در اثر گرما و رطوبت یا بزاقی که با آن لب های خود را تر می کنید، رشد کنند. بهترین درمان، نوشیدن آب فراوان و اجتناب از زبان زدن به لب ها است.
واکنش آلرژیک
ترک خوردگی لب می تواند یک واکنش آلرژیک باشد. ممکن است به مواد موجود در مواد آرایشی که برای لب استفاده می کنید، حساسیت داشته باشید. به عنوان مثال به «شی باتر» یا «روغن درخت شی» (shea butter)، موم زنبورعسل یا روغن کرچک حساس باشید. همچنین ممکن است به غذاهای خاصی حساسیت داشته باشید.
کم آبی بدن
خشکی لب ها، دهان و چشم ها همگی از نشانه های کم آبی بدن است. توصیه می شود روزانه هشت تا دوازده لیوان آب بنوشید تا دچار کم آبی نشوید. اگر دیابت دارید یا ورزشکار هستید، بیشتر از این مقدار باید آب بنوشید. کم آبی بدن موجب اختلال در تعادل املاح بدن شده و تأثیرات بسیار مخربی برای پوست دارد.
آسیب نور خورشید
در معرض بودن نور خورشید و باد ، به خصوص در فصل زمستان، می تواند باعث ترک خوردگی دردناک لب شود. اگر در یک روز سرد و خشک زمستانی از خانه بیرون می روید، حتماً از محصولات مناسب برای لب که خاصیت ضدآفتاب دارند، استفاده کنید.
کمبود ویتامین B2
ویتامین B2 یا «ریبوفلاوین» برای فعالیت هایی همچون عملکرد سلولی، متابولیسم چربی ها و حفظ سطح نرمالی از «اسیدآمینه ی هموسیستئین» در خون ضروری است. اگر لب ترک خورده و متورم شده، ممکن است ناشی از کمبود «ریبوفلاوین» باشد. بهتر است از غذاهای سرشار از ویتامین B2 مانند تخم مرغ و گوشت کم چرب بیشتر استفاده کنید.
مصرف بیش از حد ویتامین A
خشکی لب ها ممکن است به دلیل مصرف بیش از اندازه ی ویتامین A باشد. مسمومیت با ویتامین A زمانی روی می دهد که مکمل های زیادی مصرف کنید. باید در مصرف مکمل ویتامین A بسیار محتاط باشید؛ زیرا بخش عمده ای از نیاز بدن به ویتامین A از طریق تغذیه تأمین می شود. اگر مقدار ویتامین A در سیستم بدن شما زیاد باشد، باعث ترک خوردگی پوست و لب ها خواهد شد.
لیس زدن لب ها
همان طور که بالاتر برایتان نوشتیم، لیسیدن یا خیس کردن لب ها با زبان می تواند به خشک شدن آن ها بینجامد. اغلب افراد در هنگام خشکی لب ها، آن ها را با بزاق خیس می کنند. اینکار موجب تشدید خشکی لب ها می شود.
آب دهانی که با زبان روی لب ها می نشیند کاری می کند تا شکاف روی پوست لب ایجاد شود و وضعیت را بدتر کند. لیسیدن مکرر لب ها، فقط چندثانیه لب ها را مرطوب می کند و زمانی که آب دهان بخار می شود، خشکی لب ها افزایش می یابد. از دیگر عادات اشتباه که باعث آسیب دیدن پوست لب می شود، خیس کردن و جویدن لب ها است.
خشکی لب و صفرا
خشکی لب و صفرا ممکن است به نظر ارتباط مستقیمی نداشته باشند، اما در واقع مشکلات صفراوی می توانند به طور غیرمستقیم بر پوست و به ویژه لب ها تاثیر بگذارند. صفرا یک مایع زرد رنگ است که در کبد تولید می شود و نقش مهمی در هضم چربی ها ایفا می کند. هنگامی که مشکلات صفراوی مانند کمبود صفرا یا اختلالات کبدی ایجاد می شوند، این موضوع می تواند بر هضم غذاها و جذب مواد مغذی تاثیر بگذارد و در نتیجه مشکلات پوستی از جمله خشکی لب ها بروز کند.
عوارض جانبی دارو
اگر برای درمان کم کاری تیروئید، آکنه یا فشار خون دارو مصرف می کنید، ممکن است واکنش آلرژیک نسبت به این داروها داشته باشید که باعث می شود لب ، خشک و متورم شود. اگر فکر می کنید دلیل خشکی لب این داروها هستند، با پزشک خود مشورت کنید.
عادت تنفس از راه دهان
بیماری هایی مانند سرماخوردگی ، سینوزیت و آپنه خواب که راه های تنفسی را مسدود می کنند و فرد تنها قادر به تنفس از راه دهان است، احتمال خشکی لب ها را افزایش می یابد. همچنین کسانی که عادت به نفس کشیدن از راه دهان دارند، بیشتر از سایر افراد در معرض خشکی لب ها قرار دارند.
تنفس اصولی و درست از بینی است. بنابراین اگر زمانی از خواب بیدار و متوجه باز بودن دهانتان شدید، باید منتظر خشکی لب ها هم باشید. همچنین به دلیل گرفتگی بینی، افراد مجبور می شوند تا با دهان نفس بکشند پس لازم است اقدامات درمانی لازم در این مورد انجام شود.
خشکی لب در بارداری
خشکی لب در بارداری یکی از مشکلات رایج است که بسیاری از زنان باردار با آن مواجه می شوند. این مشکل معمولاً به دلیل تغییرات هورمونی، تغییرات در رژیم غذایی و کاهش مصرف مایعات ایجاد می شود. همچنین، خشکی لب در بارداری می تواند به دلیل حساسیت بیشتر پوست در این دوران و تاثیرات جانبی داروها و مکمل های بارداری نیز رخ دهد. در رابطه با علل خشکی لب در بارداری باید بگوییم:
- تغییرات هورمونی: در دوران بارداری، تغییرات هورمونی می تواند باعث کاهش سطح رطوبت پوست و لب ها شود. هورمون های بارداری مانند پروژسترون و استروژن ممکن است باعث کاهش ترشح چربی های طبیعی پوست شوند که این مسئله می تواند به خشکی و ترک خوردن لب ها منجر شود.
- کاهش مصرف مایعات: زنان باردار ممکن است به دلیل تهوع یا دیگر مشکلات مربوط به بارداری تمایلی به نوشیدن مایعات نداشته باشند. این امر می تواند منجر به کم آبی و خشکی پوست و لب ها شود.
- استفاده از داروها و مکمل ها: برخی از داروها و مکمل های بارداری می توانند باعث خشکی پوست و لب ها شوند. برای مثال، برخی از ویتامین ها یا داروهای ضد تهوع می توانند عوارض جانبی مانند خشکی پوست و لب ها را به همراه داشته باشند.
درمان خشکی لب در بارداری:
در دوران بارداری، خشکی لب معمولاً به دلیل تغییرات هورمونی و کاهش مصرف مایعات ایجاد می شود. برای درمان آن، نوشیدن آب کافی و استفاده از مرطوب کننده های طبیعی می تواند به حفظ رطوبت لب ها و جلوگیری از ترک خوردن آن ها کمک کند.
- نوشیدن آب کافی: مصرف مایعات به میزان کافی در دوران بارداری بسیار مهم است. نوشیدن آب زیاد می تواند به هیدراته نگه داشتن بدن کمک کرده و از خشکی لب ها جلوگیری کند.
- استفاده از مرطوب کننده ها و بالم لب: استفاده از بالم لب های مرطوب کننده، به ویژه آن هایی که حاوی مواد طبیعی مانند شی باتر یا روغن های گیاهی هستند، می تواند به حفظ رطوبت لب ها و جلوگیری از ترک خوردن آن ها کمک کند.
- رژیم غذایی سالم: مصرف غذاهای غنی از ویتامین ها و املاح معدنی مانند ویتامین E و C، که برای سلامت پوست مفید هستند، می تواند به بهبود وضعیت خشکی لب ها کمک کند. میوه ها، سبزیجات و دانه ها منابع خوبی برای این ویتامین ها هستند.
- پرهیز از محصولات تحریک کننده: در دوران بارداری بهتر است از رژ لب های حاوی مواد شیمیایی یا الکل پرهیز کنید، زیرا این مواد میتوانند لب ها را خشک تر کرده و موجب حساسیت شوند. انتخاب رژ لب های مرطوب کننده و طبیعی می تواند بهتر باشد.
- استفاده از ماسک های خانگی: استفاده از ماسک های طبیعی مانند عسل و روغن زیتون یا روغن نارگیل می تواند به مرطوب شدن لب ها کمک کند. این ماسک ها معمولاً بی خطر بوده و در دوران بارداری قابل استفاده هستند.
خشکی لب کودکان
خشکی لب در کودکان یکی از مشکلات رایج است که می تواند به دلایل مختلفی مانند هوای خشک، تغییرات فصلی یا کم آبی بدن رخ دهد. پوست حساس کودکان نسبت به بزرگترها آسیب پذیرتر است و به سرعت دچار خشکی می شود. همچنین، عادت به لیسیدن لب ها نیز می تواند مشکل را تشدید کند.
برای درمان خشکی لب در کودکان، استفاده از بالم لب های مخصوص کودک یا پمادهای مرطوب کننده طبیعی مانند روغن کرچک یا شی باتر توصیه می شود. همچنین، حفظ رطوبت بدن کودک از طریق مصرف مایعات کافی و جلوگیری از قرار گرفتن در معرض هوای خشک یا باد سرد می تواند به بهبود وضعیت خشکی لب کمک کند. در صورت ادامه مشکل، مشاوره با پزشک کودکان ضروری است.
خشکی لب در زمستان
هوای خشک و سرد زمستانی یکی از عوامل اصلی خشکی لب است. برای درمان خشکی لب در این فصل، بهتر است از کرم ها و پمادهای مرطوب کننده قوی استفاده کرده و از خشکی هوا جلوگیری کنید. همچنین، پوشاندن لب ها با شال یا ماسک در معرض باد می تواند کمک کننده باشد.
خشکی لب در ماه رمضان
خشکی لب در ماه رمضان به دلیل روزه داری و کاهش مصرف مایعات در طول روز یکی از مشکلات رایج است. این مشکل معمولاً در اثر کمبود آب در بدن ایجاد می شود، به ویژه اگر در طول روز آب کافی مصرف نشود. برای جلوگیری از خشکی لب ها در این ماه، نوشیدن آب به میزان کافی در ساعات افطار و سحر بسیار مهم است، همچنین استفاده از بالم لب های مرطوب کننده می تواند به حفظ رطوبت لب ها کمک کند.
علائم خشکی لب
اگر احساس می کنید، پوست لب شما خشک شده است، احتمال دارد یک یا چند مورد از علائم زیر را تجربه کنید:
- خشکی
- پوسته پوسته شدن
- ترک
- زخم
- ورم
- خونریزی
- سرخی
- سوزش یا گزگز
درمان های خانگی برای خشکی لب
محصولات تجاری زیادی برای درمان خشکی لب موجود است، اما شما می توانید با چند راه کار درمانی ساده و خانگی، با کمترین هزینه و به راحتی، خشکی لب تان را برطرف کنید.
برای درمان خشکی لب آب زیاد بنوشید
کم آبی بدن می تواند علت پنهان خشکی و ترک لب ها باشد. شما باید در طول روز به مقدار کافی آب بنوشید تا بدن تان را هیدراته نگه دارید. روزتان را با نوشیدن یک تا دو لیوان آب شروع کنید؛ قبل از خوردن یا نوشیدن هر ماده ی غذایی دیگری آب بنوشید. قبل از رفتن به رختخواب نیز، حداقل یک لیوان آب بنوشید. نوشیدن آب کافی، نه تنها بدن تان را هیدراته نگه می دارد، بلکه کمک می کند تا سموم از بدن تان دفع شود.
روغن نارگیل
روغن نارگیل، یک مرطوب کننده ی طبیعی است که به درمان ترک لب های شما که در اثر سرما و خشکی هوا ایجاد شده، کمک می کند. خیلی راحت می توانید روغن نارگیل خالص را چند بار در روز به لب های خود بمالید تا مرطوب بمانند. همچنین می توانید از روغن زیتون برای حفظ رطوبت لب ها استفاده کنید.
از شی باتر استفاده کنید
شی باتر یکی دیگر از روش های درمان لب های خشک است که از حق نگذریم ظاهر لب ها را شگفت انگیز می کند. با این که نام شی باتر کمتر به گوش رسیده و اکثر افراد خرید روغن زیتون و روغن نارگیل را برای رفع خشکی لب هایشان انجام می دهند اما شی باتر یک معجزه گر پوست است. مواد مغذی و ویتامین های بالایی که دارد در سلامت پوست و مو اثر گذارند.
شی باتر از مغز دانه های درخت شی که در آفریقا رشد می کند، استخراج می شود. به همین دلیل روغنی است که کمتر شناخته شده است. کافی است یک بار به عنوان مرطوب کننده لب ها، از این روغن استفاده کنید. نتیجه آن را مقابل آینه ای که ایستاده اید، تماشا کنید.
روغن کرچک برای درمان خشکی لب
روغن کرچک هم یک درمان خوب دیگر برای خشکی لب و پوسته شدن آن است. روغن کرچک را چند بار در روز به لب های خود بمالید. همچنین می توانید یک قاشق چای خوری روغن کرچک را با یک قاشق چای خوری گلیسیرین و چند قطره آبلیموی تازه به خوبی مخلوط کنید و قبل از رفتن به رختخواب به لب تان بمالید. صبح، با پنبه ای که در آب ولرم خیس شده، آن را تمیز کنید. این کار را هر روز ادامه بدهید تا زمانی که خشکی لب تان برطرف شود.
شکر
سابیدن سلول های مرده ی پوست از روی لب های پوسته شده و ترک خورده کمک می کند تا نرمی و لطافت طبیعی لب ها سریع تر برگردد. دو قاشق چای خوری شکر را با یک قاشق چای خوری عسل ترکیب کرده و خمیر به دست آمده را به لب های خود بمالید، اجازه دهید چند دقیقه بماند.
سپس با انگشت های خود این خمیر را به لب های خود بسابید تا سلول های مرده از آن جدا شوند.
همچنین می توانید خمیر حاصل از ترکیب عسل و گلیسیرین را قبل از رفتن به رختخواب روی لب ها بمالید. تا صبح، لب نرم و لطیف می شود.
آب لیمو و ترشی نجات بخش برای لب
بهتر است از ترکیب زیر برای درمان خشکی لب استفاده کنید:
یک قاشق چای خوری آب لیمو+ یک قاشق غذاخوری عسل+ نصف قاشق چای خوری روغن کرچک
ترکیب آماده شده را به صورت ماسک روی لب ها قرار دهید و دست کم 7 دقیقه بگذارید استراحت کند و بعد با آب شست وشو دهید. این روش درمانی را باید روزی یک مرتبه و به مدت 7-10 روز ادامه دهید
گلبرگ گل سرخ برای درمان خشکی لب
گلِ سرخی که در باغچه ی حیاط تان دارید، درمان خشکی لب شماست. این مرهم به لب ها کمک می کند، مرطوب بمانند و آنها را خوشرنگ تر و زیباتر نیز می کند.
مقداری گلبرگ گلِ سرخ را با آب بشویید. گلبرگ ها را چند ساعت در شیر بخیسانید (اگر نسبت به محصولات لبنی حساسیت دارید می توانید گلبرگ ها را در گلیسیرین بخوابانید). گلبرگ ها را له کرده و به شکل خمیر درآورید. خمیر به دست آمده را روی لب های خشک تان بگذارید و این کار را روزی دو تا سه بار و هر شب قبل از خواب انجام دهید.
استفاده از خمیر دندان
یک لایه خمیر دندان را روی لبتان قرار دهید و بگذارید چند دقیقه بماند. سپس آن را آبکشی نمایید.
سرشیر
چربی زیاد موجود در سرشیر، آن را به یک مرطوب کننده ی طبیعی قوی تبدیل می کند.
سرشیر تازه را به لب خود بمالید و اجازه دهید ۱۰ دقیقه بماند. سپس با یک پنبه ی توپی آغشته به آب ولرم، لب ها را به آرامی تمیز کنید.
این کار را هر روز انجام دهید تا خشکی لب سریع تر برطرف شود.
آلوئه ورا برای درمان خشکی لب
خواص درمانی آلوئه ورا، برای همه بسیار شناخته شده است. هر روز کمی از ژل آلوئه ورا را روی لب تان بمالید تا درد ناشی از ترک خوردگی و خشکی آن برطرف و درمان شود. ژل آلوئه ورا، مزه ی ناخوشایندی دارد، اما خواص التیام بخش و شگفت انگیز آن، ارزش تحمل این طعم نامطلوب را دارد.
یک درمان ساده و طبیعی دیگر برای لب های خشک شما، خیار است.
یک تکه ی کوچک از خیار را به آرامی به لب خود بمالید، جوری که لب ها به خوبی به عصاره ی آن آغشته شود.
بگذارید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بماند و سپس آن را با آب بشویید.
این کار را چند بار در روز انجام دهید تا خشکی لب تان زودتر برطرف شود.
درمان خشکی لب با وازلین
وازلین نیز برای درمان خشکی لب بسیار سودمند و مؤثر است. چند بار در روز به لب تان وازلین بمالید تا از آن محافظت شود. قبل از خواب هم این کار را انجام دهید تا در طول شب، لب تان به خوبی تغذیه شود.
همچنین می توانید ابتدا یک لایه ی نازک از عسل روی لب های خود گذاشته و چند ثانیه اجازه دهید، خشک شود و سپس با یک لایه ی نازک از وازلین، لب را پوشش دهید. چند دقیقه صبر کنید و بعد با یک پنبه ی توپی آغشته به آب گرم، لب ها را تمیز کنید. این کار را دو بار در روز انجام دهید.
درمان خشکی لب با بالم لب
درمان خشکی لب با بالم لب یکی از ساده ترین و مؤثرترین روش ها است. بالم لب ها معمولاً حاوی مواد مرطوب کننده ای مانند شی باتر، روغن های گیاهی یا وازلین هستند که به سرعت خشکی و ترک خوردگی لب ها را درمان می کنند. این محصولات با ایجاد یک لایه محافظ بر روی لب، از تبخیر رطوبت جلوگیری کرده و لب ها را نرم و مرطوب نگه می دارند. برای بهترین نتیجه، باید بالم لب را به صورت منظم، به ویژه قبل از خواب یا در معرض هوای خشک، استفاده کرد. همچنین، انتخاب بالم لب های فاقد عطر و مواد شیمیایی برای جلوگیری از تحریک پوست حساس لب ها توصیه می شود.
چند نکته برای درمان خشکی لب
لب ها را لایه برداری کنید
لب های خشک شده، مانع از رسیدن مواد مغذی به لایه های زیرین می شود. از این رو باید لایه خشک شده از لب جدا شود تا بتوان از ترمیم کننده های لب استفاده کرد. برای لایه برداری لب ها از یک لایه بردار مثل پودر دارچین یا شکر که با یک ماده نرم کننده ترکیب می شود، استفاده کنید.
مثلا عسل یا روغن های گیاهی همچون شی باتر، برای این کار مناسب اند. این دو ماده را ترکیب کنید. بعد از این که به صورت خمیر درآمد، روی لب های خود چندبار بزنید و بعد، آن را شستشو دهید. با این روش پوست های خشک لب، مرطوب شده و قابل جداسازی است.
سیگار را کنار بگذارید !
اگر استعمال دخانیات دارید، احتمالا دچار خشکی لب می شوید. برای درمان خشکی لب در افراد سیگاری، بهترین کار، حذف عامل خشک کننده یعنی سیگار است.
ویتامین E بخورید یا بزنید!
برای خوردن انواع ویتامین ها حتما باید میزان نیاز بدن خود را بسنجید. برای این کار به پزشک مراجعه کنید و بعد از انجام آزمایشات لازم، کمبود ویتامین های خود را طبق دستور پزشک جبران کنید. در صورتی که اجازه خوردن ویتامین E را داشتید، حتما مرتب از آن ها استفاده کنید. ویتامین E در افزایش گردش خون موثر است.
نه تنها لب ها بلکه تمام پوست را زیبا و با طراوت می کند. برای استفاده موضعی از ویتامین E کافی است یک عدد از کپسول ویتامین E را بردارید و از وسط بشکافید. سپس عصاره داخل آن را روی لب هایتان قرار دهید. بعد از مدت کوتاهی شاهد نرمی لب هایتان خواهید بود.
از دستگاه بخور سرد در خانه استفاده کنید
دستگاه های بخور، هوای منزل را مرطوب می کنند و با این کار از خشکی پوست بدن، صورت و لب ها پیشگیری خواهند کرد. استفاده از این دستگاه ها، به ویژه در فصل زمستان، تاثیر زیادی در بهبود ترک لب دارد؛ به ویژه اگر شب هنگام خواب آن ها را روشن کنید.
درمان خشکی لب ناشی از مشکلات صفرا
برای درمان خشکی لب ناشی از مشکلات صفرا مربوط می شود، باید به درمان اصلی مشکلات صفرا توجه کرد. این درمان ها شامل موارد زیر هستند:
- رژیم غذایی سالم: مصرف مواد غذایی که به عملکرد صحیح کبد و صفرا کمک می کنند، مانند سبزیجات برگ سبز، میوه ها، غلات کامل و چربی های سالم مانند روغن زیتون، می تواند به بهبود سلامت پوست و لب ها کمک کند.
- آب کافی: هیدراته نگه داشتن بدن از طریق نوشیدن آب کافی می تواند به بهبود وضعیت خشکی لب ها کمک کند.
- استفاده از پمادهای مرطوب کننده: استفاده از پماد هایی مانند وازلین یا بالم لب های حاوی مواد طبیعی مانند شی باتر یا روغن کرچک می تواند خشکی لب ها را کاهش دهد.
در نهایت، درمان خشکی لب به دلیل مشکلات صفرا باید همراه با مراقبت از سلامت عمومی بدن باشد. در صورتی که خشکی لب ها ادامه پیدا کند، مشاوره با پزشک متخصص برای بررسی مشکلات صفرا و کبد ضروری است.
پماد برای خشکی لب
یکی از موثرترین روش ها برای درمان خشکی لب، استفاده از پماد هایی است که خاصیت مرطوب کنندگی دارند. پمادهایی مانند وازلین، روغن کرچک، یا کرم های حاوی شی باتر می توانند لب ها را نرم کرده و از ترک خوردن آن ها جلوگیری کنند. این محصولات باید به صورت منظم و در طول روز استفاده شوند.
درمان خشکی لب با خمیر دندان
در برخی موارد، استفاده از خمیر دندان های حاوی مواد شیمیایی ممکن است باعث خشکی لب ها شود. برای جلوگیری از این مشکل، می توانید از خمیر دندان های طبیعی و فاقد مواد حساسیت زا استفاده کنید. همچنین، شستن دقیق و صحیح لب ها پس از مسواک زدن می تواند از بروز خشکی جلوگیری کند.
روش های جلوگیری از خشکی و پوسته پوسته شدن لب
- لب ها را با زبان مرطوب نکنید؛ زیرا بزاق دهان بسیار سریع تبخیر می شود. در نتیجه لب ها خشک تر از قبل می شوند.
- سرما یکی از علت های خشکی لب می باشد. به هنگام بارش برف و سرمای شدید سعی کنید لب ها را پشت شال گردن خود پنهان کنید.
- برخی مواد غذایی و آرایشی حاوی ماده ای به نام آلرژن هستند. کسانی که پوست لب هایشان حساس می باشد با آلرژن دچار خشکی شدید می شوند. آلرژن در عصاره موادی مانند شیر، تخم مرغ، بادام زمینی، ماهی، سویا، گندم و مواد دریایی وجود دارد.
- پوست خود را از داخل و بیرون آبرسانی کنید. در فصل سرما رطوبت فضای خانه را در حالت تعادل نگه دارید. به مقدار کافی آب بنوشید؛ زیرا کم آبی بدن باعث خشک شدن لب ها و پوست بدن می گردد.
- گاهی خشکی لب ها بر اثر مصرف برخی داروها اتفاق می افتد. قبل از مصرف هر دارویی عوارض جانبی آن را به دقت مطالعه نمایید.
اسکراب لب خانگی برای درمان خشکی لب
در ادامه قصد داریم چند راه حل به شما بگوییم که به راحتی و در منزل خودتان بتوانید انواع اسکراب لب را بسازید.
۱. با اسکراب لب کیوی لب هایتان را سورپرایز کنید
به جز اسکراب کیوی فکر نمی کنم که راه بهتری برای نرمی و لطافت پوست لب هایتان مثل وقتی که در تابستان هستند داشته باشیم.
به گفته من ایمان دارید یا خیر؟ کیوی یکی ازبهترین میوه ها برای از بین بردن خشکی لب ها و جلوگیری از پوسته پوسته شدن لب ها به شمار می آید. من به شما توصیه می کنم یک کیوی را له یا رنده کنید و مقداری آب لیموی تازه را به آن اضافه کنید و چند دقیقه روی لب های تان بگذارید.
۲. اسکراب یا ماسک لب بادام و نعنا
شکر قهوه ای،روغن بادام شیرین،نعنای تازه و عسل از مواد مورد نیاز برای ساخت اسکراب لب خانگی ما هستند.
مواد اولیه را با یکدیگر در یک ظرف مخلوط میکنیم تا به صورت خمیر درآید. سپس ماسک ساخته شده را برای پوست لب ها بگذارید.ترکیب نعنا و بادام به مرور خشکی لب ها را از بین می برد و به خوبی پوست لب شما را آبرسانی می کند.
شاید نیاز نباشد که هر روز از این پالم لب استفاده کنید و تا چند روز خیالتان راحت باشد.
۳. اسکراب لب عسل و نارگیل
دیگر نیاز نیست پول زیادی را برای خرید اسکراب لب هایتان جمع کنید.فقط کافیست به آشپزخانه بروید و دست به کار شوید.فقط نیاز دارید که در خانه مواد زیر را داشته باشید:
- روغن نارگیل
- عسل
- شکر
- مقدار کمی آب
با ترکیب مواد بالا در کمتر از ۵ دقیقه ماسک برای لب های تان بسازید و خشکی لبها و پوسته پوسته شدن آن را از بین ببرید.
۴. اسکراب لب با دارچین
استفاده از دارچین در اسکراب های لب باعث می شود که پوست لب شما علاوه بر اینکه نرم و لطیف می شود،یک مقدار حجیم تر نیز می شود.در دارچین عناصری وجود دارد که باعث تحریک لب ها می شود و به طور کاملا طبیعی آنها را حجیم تر می کند.
۵. ساخت ماسک لب با آدامس بادکنکی
یک ماسک لب جذاب و بسیار خوب برای ترمیم کردن پوست لب های شما.یک اسکراب لب که برای شما یک نوستالژی را زنده می کند. شما نیاز به شکر و روغن زیتون و طعم دهنده آدامس بادکنکی دارید. اگر دوست داشته باشید می توانید مقداری رنگ خوراکی به این ترکیب اضافه کنید تا کمی به دوران کودکی خودتان سفر کنید و نرمی و لطافت را به پوست لب های تان برگردانید.
6. ماسک لب با طعم دلخواه خود شما
درست است که دستورات آشپزی خیلی آسان نیست،ولی شما می توانید طعم مورد علاقه خودتان را بسازید.فقط کافیست مقداری پودر ژله به همراه مقداری شکر برای از بین بردن پوسته پوسته شدن سطح لب ها مخلوط کرده و روی لب ها بگذارید.
7. اسکراب لب لیمویی
یک ماسک خیلی راحت و خیلی موثر.موادی که نیاز داریم در همه منازل موجود است. شکر،لیموی تازه و روغن نارگیل.ترکیب این سه برای شما یک ماسک ایده آل را به وجود می آورد. با خشکی لب در فصل زمستان خداحافظی کنید.
8. اسکراب لب با شکر به علاوه وانیل
شکر قهوه ای به همراه وانیل در کنار رایحه خوب،پوست شما را نیز احیا می کند.
9. اسکراب لب طبیعی و خانگی
آیا شما می دانید که کدام نوع شکر برای لب ها بهتر هستند؟ به شما پیشنهاد می کنم که شکر سفید را با شکر قهوه ای ترکیب کنید و به آنها مقداری عسل به همراه روغن زیتون اضافه کنید تا نرم کنندگی بیشتری داشته باشند.
عوارض درمان نکردن خشکی و پوسته پوسته شدن لب
اگر ترک لب ها درمان نشوند مانند یک زخم باز دچار عفونت می گردد و باکتری ها به داخل ترک ها نفوذ می کنند. در چنین شرایطی حتماً به پزشک مراجعه نمایید.
چه زمانی برای درمان فوری خشکی لب اقدام کنیم ؟
فراموش نکنید درصورتی که با مراقبت های فردی موفق به کاهش شدت خشکی لب (کیلیت) نشدید لازم است تا به متخصص پوست مراجعه کنید. همان طور که بالاتر هم برایتان نوشتیم در کیلیت، دو طرف دهان درگیر خشکی می شود و پوست پوست های بی شماری روی لب ها شکل می گیرند.
کیلیت نشانه های زیر را با خود به همراه دارد:
● ممکن است لب هایی به رنگ صورتی تیره یا قرمز داشته باشید.
● وجود بافت توده ای شکل روی لب ها
● بیشتر شدن زخم های روی لب
● به وجود آمدن پلاک های سفید روی لب ها
بهتر است بدانید
کیلیت در بسیاری از موارد به دلیل عفونت یا بیماری های التهابی شکل می گیرد؛ التهاب روده ای، مشکلات دندانی و تولید زیاد از حد بزاق باعث می شوند تا رنگ عادی لب ها به رنگ های صورتی تیره یا قرمز برگردد. همچنین باکتری فرصت ورود به درون ترک ها پیدا می کند و باعث التهاب می شود.
چه کسانی بیش از دیگران دچار کیلیت می شوند ؟
کودکانی که از پستانک استفاده می کنند و هر فردی که انواع ارتودنسی را روی دندان هایش انجام داده یا دندان مصنوعی دارد بیش از دیگران به درمان خشکی لب ها به دلیل کیلیت نیاز خواهند داشت.
کم آبی بدن و سوءتغذیه دو علت خشکی لب هستند که نباید نادیده گرفت.
فردی که از کم آبی بدن رنج می برد نشانه های زیر را دارد:
- سرگیجه و سردرد
- یبوست
- ادرار زیاد
- خشکی دهان
- در موارد نگران کننده و شدیدتر، فرد مبتلا ممکن است دچار افت فشارخون، تب، تنفس سریع یا تپش قلب تند شود.
سوءتغذیه هم یکی دیگر از علت خشکی لب ها است و بسیاری از نشانه های کم آبی بدن را در کنار موارد زیر شامل می شود:
- ضعف عضلانی
- پوسیدگی دندان
- تورم شکمی
- شکننده شدن استخوان ها
همچنین این بیماری به دلیل کمبود مصرف ویتامین پیش می آید. بنابراین لازم است تا افرادی که از رژیم های غذایی محدود استفاده می کنند (مثلاً گیاهخواران) نسبت به فرایند ویتامین رسانی به بدن خود آگاهی کامل داشته باشند.
آیا افراد الکلی هم دچار خشکی لب می شوند ؟
بله، یکی دیگر از انواع علت خشکی لب می تواند سوءتغذیه ناشی از اعتیاد به مصرف الکل باشد. بنابراین فرد با بحران کمبود ویتامین روبه رو می شود که اصلی ترین دلیل آن تداخل با جذب ویتامین در بدن است.